Acasa InternationalExterne Plângere penală împotriva lui Donald Trump

Plângere penală împotriva lui Donald Trump

scris de Misu Andrei
86 afisari

O importantă organizație americană de apărare a drepturilor omului a depus o plângere penală împotriva președintelui SUA, Donald Trump, după ce o manifestație pașnică a fost dispersată violent de către poliție, pentru a-i permite lui Trump să se fotografieze cu o Biblie în mână în fața unei biserici din apropierea Casei Albe, informează Agerpres.

Miniştrii americani ai justiţiei şi apărării, precum şi alţi înalţi responsabili sunt de asemenea vizaţi de această plângere, depusă de organizația American Civil Liberties Union (ACLU) şi alte organizaţii pentru drepturile civice, în numele filialei din Washington a mişcării Black Lives Matter şi al altor protestatari.

Mai multe sute de persoane, reunite luni în faţa Casei Albe pentru a protesta împotriva morţii afro-americanul George Floyd, au fost dispersate cu gaze lacrimogene în timp ce Donald Trump susţinea o alocuţiune. Manifestaţia era paşnică şi restricţiile de circulaţie nu intraseră încă în vigoare în capitala americană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult