Acasa InternationalExterne Poliția din SUA ar putea fi reformată drastic după uciderea lui George Floyd

Poliția din SUA ar putea fi reformată drastic după uciderea lui George Floyd

scris de Misu Andrei
50 afisari

Reprezentanţii Partidului Democrat din Congresul SUA au anunţat un proiect legislativ pentru o reformă amplă a forțelor de poliție, în timp ce lumea se aduna la priveghiul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un polițist alb din Minneapolis, transmite dpa, citat de Agerpres.

Proiectul de lege prezentat de democraţi atât în Camera Reprezentanţilor, cât şi în Senat urmăreşte să reducă violenţa poliţiei, să extindă instruirea agenţilor şi să amelioreze supravegherea şi responsabilitatea poliţiştilor la nivel naţional. Aşa-numita Justice in Policing Act (legea justiţiei în activitatea de poliţie) ar interzice strangularea în scopul imobilizării şi unele mandate de percheziţie fără preaviz, ar impune utilizarea pe scară mai largă a camerelor video aflate asupra agenţilor şi ar înfiinţa o bază de date pentru urmărirea abaterilor disciplinare ale poliţiştilor. De asemenea, s-ar modifica „imunitatea calificată” de care beneficiază poliţiştii împotriva răspunderii personale pentru acţiunile în exerciţiul funcţiunii, ceea ce ar facilita urmărirea în justiţie a abuzurilor.

„Lumea asistă la naşterea unei noi mişcări în ţara noastră”, a spus Karen Bass, membră democrată a Camerei Reprezentanţilor. „O profesie care dă puterea de a ucide trebuie să fie o profesie pentru care este nevoie de agenţi foarte bine instruiţi, care răspund în faţa publicului”, a susţinut ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult