Acasa InternationalExterne Politicienii japonezi vor să construiască o armată de roboţi Gundam

Politicienii japonezi vor să construiască o armată de roboţi Gundam

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Doi membrii ai Partidului Democrat Liberal japonez, Masaaki Taira şi Hideki Niwa, au declarat că, în cazul în care vor ajunge la guvernare, vor să construiască o armată de roboţi de război, similari cu cei apăruţi în celebrele anime-uri Gundam.

Politicienii japonezi vor sa construiasca roboti de tip Gundam functionali (foto:iheartrobotics.com)

Declaraţia celor doi membrii ai PDL-ului japonez (Jimintō), prezentată de kohaku.com, este posibil să fi fost doar un anunţ electoral menit să atragă de partea acestora numeroşii “Otaku” (termen folosit pentru a descrie persoanele obsedate de anime, manga si jocuri video) în speranţa de a redobândi puterea după declinul Partidului Democrat (Minshutō) aflat în acest moment la putere. Cu toate acestea, construirea unei asemenea arme de război nu este imposibilă, însă ar fi extrem de costisitoare, doar preţul părţilor şi materialelor necesare însumând peste 725.000.000 de dolari americani.

În declaraţia lor pentru ANN (Anime News Netwrok), membrii Jimintō, Masaaki Taira şi Hideki Niwa au precizat că iau în considerare “în mod serios” dezvoltarea unui robot tip Gundam. Până în prezent în Japonia, au fost construite replici ale celebrilor roboţi din seria de manga-anime Gundam, dar acum este prima dată când în parlament ar putea fi discutată construirea unui Gundam funcţional. Declaraţia acestora, deşi cu siguranţă una pe placul grupului “otaku”, poate fi cu două tăişuri pentru campania electorală, întrucât vine într-un moment în care ţara se confruntă cu numeroase datorii, iar populaţia îmbătrâneşte, chiar dacă economia japoneză este situată pe locul al 3-lea la nivel mondial, după China şi Statele Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult