Acasa InternationalExterne UPDATE: Bronislaw Komorowski a castigat alegerile din Polonia

UPDATE: Bronislaw Komorowski a castigat alegerile din Polonia

scris de Ziua Veche
2 afisari

Update:  Jaroslaw Kaczynski si-a acceptat infrangerea in fata lui Bronislaw Komorowski, in urma rezultatelor indicate de exit-poll-uilor date publicitatii duminica noapte . Conform TVP, Komorowski a castigat 53% din voturi iar Kaczynski  47%. Rata de participare la vot in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Polonia era duminica la ora locala 13.00 (11.00 GMT), cu sapte ore inainte de inchiderea urnelor, de 26,63%, transmite Agerpres.
Peste 8 milioane de persoane cu drept de vot dintr-un total de peste 30 milioane votasera pana la pranz, potrivit unui comunicat citit la televiziune de un membru al comisiei electorale. Prezenta la urne este cu 3,25 puncte procentuale peste cea inregistrata la aceeasi ora la primul tur de scrutin de la 20 iunie.

Ultimele sondaje publicate vineri anuntau un duel strans intre candidatul liberal Bronislaw Komorowski si conservatorul Jarolsaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui decedat in aprilie intr-un accident de avion in Rusia.

„Peste 836.000 de electori au primit certificate care sa le permita sa voteze in afara locului de resedinta”, a declarat un responsabil al comisiei electorale nationale.

Candidatul liberal Bronislaw Komorowski, 58 de ani, inscris in mod normal intr-o sectie de vot din Varsovia, a votat la Mackowa Ruda, un mic sat dintr-o regiune lacuri si paduri din nord-estul Poloniei, unde isi petrece weekendul alaturi de familie si prieteni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult