Acasa InternationalExterne Polonia are un nou presedinte

Polonia are un nou presedinte

scris de D.P.
85 Afisari

Conservatorul Andrezj Duda a castigat alegerile prezidentiale din Polonia cu 53% din voturi, invingandu-l pe presedintele in exercitiu, Bronislaw Komorowski (centru dreapta), care si-a recunoscut infrangerea si obtine 47%, potrivit unui sondaj de opinie.

Andrezj Duda a castigat alegerile prezidentiale din Polonia

Andrezj Duda a castigat alegerile prezidentiale din Polonia

Deși Komorowski era favoritul pentru cel de-al doilea mandat, acesta a recunoscut meritele opozantului său, după un exit-poll care arată că a câştigat 47 de procente faţă de 53 la sută cât a obţinut Duda . Rezultatele oficiale nu au fost încă anunţate.

„Vă respect alegerea. „ÃŽi doresc adversarului meu o preÅŸedinÅ£ie de succes”, a declarat Komorowski în faÅ£a unui grup de susÅ£inători.
Victoria juristului in varsta de 43 de ani, care urmeaza sa fie confirmata oficial luni, ar putea deschide calea revenirii la putere a mentorului sau, Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator si populist Dreptate si Justitie (PiS), cu ocazia legislativelor prevazute in toamna.
În Polonia, premierul conduce Guvernul dar preşedintele este şeful forţelor armate, este la conducerea politicii externă şi în adoptarea legislaţiei, precum și controlează cine conduce banca centrală.
La sediul de campanie al lui Andrezj Duda, anuntul rezultatului a fost primit cu o explozie de bucurie a simpatizantilor care i-au scandat numele.
Invingatorul i-a multumit lui Bronislaw Komorowski pentru cuvintele sale, precum si celor care au votat pentru el, dorindu-le „sa fie si mai numerosi la viitoarele alegeri”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult