Acasa InternationalExterne Polonia, atentă după exploziile din Ucraina

Polonia, atentă după exploziile din Ucraina

scris de M.A.
1 afisari

Polonia rămâne „deosebit de atentă” faţă de situaţia din Ucraina după producerea a patru explozii, vineri, la Dnepropetrovsk, soldate cu 27 de răniţi.

Euro-2012

Campionatului European din 2012

Atentatul a avut loc cu şase săptămâni înaintea campionatului european de fotbal organizat de cele două ţări, a indicat primul ministru Donald Tusk. „Acest caz trebuie abordat în mod foarte serios. Un atentat în regiunea noastră este un lucru excepţional şi contextul lui Euro-2012 ne face deosebit de atenţi la acest gen de evenimente”, le-a declarat Tusk jurnaliştilor.

El a precizat că serviciile de informaţii ale celor două state se află în contact în legătură cu ancheta. „Partea ucraineană s-a angajat să transmită prin intermediul serviciilor sale toate informaţiile şi toate concluziile, de îndată ce le vor avea”, a menţionat Tusk.

Douăzeci şi şapte de persoane au fost rănite într-o serie de patru explozii produse vineri la Dnepropetrovsk. Biroul procurorului general a anunţat că a declanşat o anchetă penală, calificând exploziile drept „acte de terorism”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult