Acasa InternationalExterne Polonia declară inacceptabilă propunerea Ucrainei de a soluționa criza cerealelor

Polonia declară inacceptabilă propunerea Ucrainei de a soluționa criza cerealelor

scris de Misu Andrei
134 Afisari

La Varșovia, autoritățile cred că retragerea procesului de către Ucraina ar fi un gest benefic  pentru viitoarele relații bilaterale.

(foto: paginadeagricultura.ro)

Reprezentantul guvernului polonez, Piotr Mueller, a spus că, în opinia Varșoviei, poziția ucraineană cu privire la soluționarea crizei cerealelor este „inacceptabilă”.

După cum  scrie Dziennik.pl, Polonia va menține embargoul asupra importului de produse agricole ucrainene până când va ajunge la concluzia că ridicarea restricțiilor „nu va avea un impact negativ asupra pieței noastre agricole, ceea ce este puțin probabil să se întâmple în viitorul apropiat”.

După cum știți, Ungaria și Slovacia au garantat că nu vor implementa restricții în viitor dacă Ucraina își retrage procesul inițiat la Organizația Mondială a Comerțului.

În același timp, Mueller a subliniat că retragerea procesului de către Ucraina ar fi un gest benefic care „ar arăta că Ucraina vrea să poarte aceste discuții în calitate de partener și nu procedural”.

De fapt, Ucraina dorește ca aceste mărfuri să fie importate sub licență, dar fără a stabili restricții clare. Acest lucru ne-ar putea destabiliza din nou piața„, a explicat el.

În septembrie, Polonia a decis  să extindă interdicția privind exportul de cereale din Ucraina,  în ciuda deciziei Comisiei Europene.

Pe 18 septembrie,  Ucraina a intentat un proces la OMC  împotriva Poloniei, Slovaciei și Ungariei din cauza interzicerii importurilor de cereale.

Mai târziu, guvernul ucrainean a adoptat o rezoluție privind introducerea unui nou mecanism pentru verificarea și aprobarea a patru grupuri de exporturi de produse agricole ucrainene .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS