Acasa InternationalExterne Polonia: Doi ani de la accidentul aviatic de la Smolensk

Polonia: Doi ani de la accidentul aviatic de la Smolensk

scris de Stefan Galai
5 afisari

Au trecut doi ani de la accidentul aviatic de la Smolensk, în Rusia, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, şi alţi 95 de pasageri ai avionului prezidenţial.

Accidentul de la Smolensk

Pe 10 aprilie 2010, aeronava Tupolev 154 în care se afla preşedintele Kaczynski, soţia acestuia şi alţi responsabili politici şi militari polonezi s-a prăbuşit când încerca să aterizeze în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei.

O mie de susţinători ai dreptei naţionaliste poloneze au manifestat marţi la Varşovia, în faţa palatului prezidenţial, în acelaşi timp cu ceremoniile oficiale organizate la memorialul victimelor acestui accident din cimitirul Powazki din capitala Poloniei, informează AFP, preluată de Agerpres.

Naţionaliştii acuză autorităţile ruse şi guvernul liberal polonez că ar purta responsabilitatea pentru accidentul aviatic de acum doi ani, mergând până la a avansa ipoteza unui atentat ca explicaţie la această catastrofă.

Comisia de anchetă poloneză a recunoscut, în raportul său publicat în august 2011, că principalele cauze ale dezastrului de la Smolensk revin părţii poloneze, guvernul anunţând imediat un val de concedieri în rândul unor ofiţeri cu rang înalt ai aviaţiei militare responsabili cu formarea în cadrul acestui corp de armată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult