Acasa InternationalExterne Ponta către Schulz: Vom continua reformele în justiţie

Ponta către Schulz: Vom continua reformele în justiţie

scris de A.B.
9 afisari

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită la Bruxelles, s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz. La finalul întrevederii, Ponta l-a asigurat pe şeful PE că noul Guvern român este decis să continue reformele în sistemul din justiţie pentru a oferi o justiţie corectă şi credibilă pentru toţi cetăţenii români şi toţi partenerii europeni.

Victor Ponta si Martin Schultz

Victor Ponta si Martin Schultz

“Este prima mea vizită în noua calitate şi am considerat natural să mă întâlnesc cu preşedintele Parlamentului European, instituţia cea mai democratică şi o instituţie fundamentală a UE”, a ţinut să sublinieze Ponta.

El a dezvăluit că Martin Schulz este nu numai un prieten al său de mult timp, ci şi un prieten al ţării noastre, care a acţionat mereu în sprijinul statelor membre UE şi al unităţii europene.

Ponta a adăugat că România a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi a accentuat că Parlamentul European şi preşedintele acestuia au susţinut constant ţara noastră în acest demers.

De asemenea, Ponta a menţionat că a discutat cu Schulz şi depre fonduriloe structurale şi de coeziune, premierul subliniind că România doreşte folosirea acestor fonduri pentru a ajuta noile state membre ale UE să aibă o creştere şi o dezvoltare uniformă cu celelalte ţări mai dezvoltate.

Pe de altă parte, Victor Ponta l-a asigurat pe liderul PE că noul Cabinet va continua reforma în justiţie.

La rândul său, Schulz a anunţat că România are dreptul să adere acum la Schengen, asigurând că acesta nu este un gest de caritate.

“România are dreptul să adere acum la spaţiul Schengen, acesta nefiind un gest caritate”, a declarat preşedintele PE Martin Schulz pentru Agerpres.

Parlamentul European consideră că România a îndeplinit criteriile de aderare la spaţiul Schengen, a afirmat Schulz, adăugând că, la întrevederea cu Victor Ponta, a subliniat încă o dată că Legislativul UE rămâne angajat faţă tratatul de aderare la UE care prevede că, odată îndeplinite criteriile tehnice, România trebuie să adere la spaţiul european de liberă circulaţie.

„În opinia mea, şi am spus asta şi în Consiliul European, este dreptul României de a adera acum la spaţiul Schengen. Nu este un gest de caritate. Şi am subliniat încă o dată că suntem angajaţi să rămânem la ce am adoptat prin tratatul de aderare, conform căruia, odată criteriile îndeplinite, ţara trebuie să aibă acces la spaţiul Schengen, aşa cum este cazul acum”, a spus Martin Schulz.

3 comentarii

capra 10-05-2012 - 21:32

Sa nu mai rideti de PM nostru !!! Sint si altii mai….mici cael

Ciu Huhu 11-05-2012 - 00:28

MOACA LUI SCHULTZ, spune clar ca-i evreu!

Morkova Vesela 11-05-2012 - 02:36

Din pacate ZV nu permite afisarea in limba surdo-muta, care este un atac la acea minoritate. Insusi Beethoven a fost surd, si totusi ce frumos a scris pana in ultimele sale clipe!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult