Acasa InternationalExterne Ponta la Bruxelles. Vezi cu ce-l ameninţă comisarul pe Justiţie

Ponta la Bruxelles. Vezi cu ce-l ameninţă comisarul pe Justiţie

scris de P.C.R.
10 afisari

Comisarul european pentru Justiţie Viviane Reding a declarat marţi că fără o revenire rapidă asupra măsurilor luate de premier în ultimele zile – inclusiv revocarea unei ordonanţe de urgenţă care reduce atribuţiile Curţii Constituţionale şi reinstaurarea în funcţie a avocatului poporului – şansele României de a adera la Schengen ar putea fi prejudiciate.

ponta

Ponta la Bruxelles. Vezi cu ce-l ameninţă comisarul pe Justiţie foto: rtv.net

Acţiunile Guvernului de la Bucureşti din ultimele zile ameninţă şansele României de a adera la spaţiul Schengen şi ar putea amâna integrarea deplină în UE, susţine comisarul european pentru Justiţie Viviane Reding, citată de Financial Times în ediţia electronică. România şi Bulgaria se află încă sub monitorizarea UE, care vrea să se asigure că în acest fel sistemele judiciare din cele două ţări se vor apropia de normele europene şi că eforturile de combatere a crimei organizate şi a corupţiei vor fi intensificate. Reding a declarat că monitorizarea ar putea fi extinsă dacă România nu va reveni asupra acţiunilor sale.

Premierul Victor Ponta va efectua o vizită oficială la Bruxelles în 11-12 iulie, ocazie cu care va avea întrevederi, printre alţii, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, informează un comunicat de presă remis marţi de Executiv. De asemenea, Ponta se va întâlni cu Hannes Swoboda, liderul grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), cu Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură, şi cu Serghei Stanişev, preşedintele PES.

19 comentarii

iustinian 11-07-2012 - 15:44

Tupeul ticalosilor!
O retea securistica sufoca tara si o Europa mercantila o sustine! Si in Romania nimeni nu cracneste in front! Nici macar noua conducere! O tara de tarani ingenuchiati!

Paul din Ohio 11-07-2012 - 16:40

Mai „iustinian”,
Daca toti ar „cracni” ca tine, ar fi evident pentru Europa mercantila si KGBizata ca romanii sunt necivilizati. Sa vedem ce le va spune Ponta. Abia dupa aceea vei avea dreptul sa urli.
P.S. Ar trebui ca cineva sa le aduca aminte „mai marilor” Europei precum si „presei internationale” cum predecesorii lor l-au luat in brate pe Ceausescu in anii ’60-’70 care a adus dezastrul din care Romania nu a iesit complet nici dupa 22 de ani.

Salut 11-07-2012 - 16:37

Mda, intr-o asemenea situatie, si Romania trebuie sa-si reconsidere optiunile (Finlanda deja o face !) fata de o UE mult departe de ceea ce s-a promis si s-a lasat sa se inteleaga prin Tratatul de aderare. Lucrurile trebuie spuse clar; vremea discutiilor catifelate diplomatice a cam trecut.

Sunt multe puncte de clarificat: spre exemplu, de ce acest continuu santaj cu…SHENGEN? Pentru ca Europa NU doreste „instalatorul roman”. Sa nu uitam ca au trecut sapte ani de la aderare, toti sub carma dementului national -aparat acum de coana Europa – si romanii sunt tot in afara Shengen. Chiar daca Ponta si Antonescu vor dansa cum dirijeaza Europa, chiar impotriva interesului national, dupa cum a facut-o Basescu, romanii nu vor intra in Shengen in perioada imediat previzibila pentru simplul motiv ca Europa e in criza. Cine are nevoie, in vremuri de criza, cresterea somajului, etc de mai multa presiune pe piata fortei de munca? Europa si-a luat tainul: o piata de desfacere de 20 de milioane de locuitori. De ce ar imparti si profitul?

ValVerde 11-07-2012 - 17:12

Poti elabora „Romania trebuie sa-si reconsidere optiunile”?
Ce intelegi prin asta? Ce propui ?
Ce ar trebui sa faca Romania?

Sa le dea cu flit?
Sa-si incordeze muschii amenitind ca le va da cu flit?
Sa se laude cum isi va incorda muschii in vederea aplicarii flitului?
Sa dea cu pumnu’n masa si pe urma sa plinga sentimental?
Sa le cinte din cobza, doine duioase la ureche sa-i imbuneze?
Sa ne dam toti tumba sa-i facem sa rida?

E larga gama de optiuni. Lumineaza-ne tu.

Piata de desfacere de 20 de milionae e utila pentru ei numai daca milioanele de pietari au bani sa cumpere. Daca nu, e ca si cind ai vinde Rolls Royce in Somalia.

Salut 11-07-2012 - 17:46

Pot „elabora” *.
Dar in cazul tau, stric orzul pea gaste. Postarea e pentru oameni inteligenti…iar tu, pur si simplu, nu te califici.

===============
Pentru ca totusi te-ai chinuit sa „elaborezi” postarea asta, afla ca semnificatia in limba romana a verbului „to elaborate” este un pic diferita fata de verbul romanesc „a elabora”. In cazul asta, mult mai potrivit ar fi fost „poti DETALIA”. Uite-asa, ai mai invatat ceva.

ValVerde 11-07-2012 - 17:57

Nu ma indoiesc ca tu te autoclasifici printre oamenii inteligenti. Fiecare cu opinia lui…
Uite, detaliaza pentru cei ca tine, nu pentru mine.
Nu crezi ca i-ar interesa?

In general confirmi ca nu stii decit sa ai jumatati de opinii pe care nu le poti sustine sau elabora, drept pentru care abati discutia catre desuet.

De acord ca DETALIA se potriveste textului meu, dar nu e singura formulare corecta. Daca te uiti mai jos, ai sa inveti si tu ceva. Nu de la mine, de la DEX

ELABORÁ, elaborez, vb. I. Tranz. 1. A realiza, a da o formă definitivă unei idei, unei doctrine, unui text de lege etc.; a alcătui1, a întocmi; p. ext. a redacta. 2. A efectua operațiile necesare pentru extragerea de metale din minereuri sau pentru obținerea unor aliaje în stare topită în vederea turnării lor. – Din fr. élaborer, lat. elaborare.

Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A ELABORÁ ~éz tranz. 1) (planuri, idei, texte, opere etc.) A face să ia ființă și să capete formă definitivă; a alcătui; a întocmi. 2) (legi, decrete) A pune în vigoare în mod oficial; a emite. 3) (aliaje, oțel) A obține ca urmare a efectuării unor operații speciale. /<fr. élaborer, lat. elaborare

Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

ELABORÁ vb. I. tr. 1. A formula, a da o formă definitivă unei idei, unui text, unei opere etc.; a crea. 2. A prepara, a lucra; a face anumite modificări. [< fr. élaborer, it., lat. elaborare].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

ELABORÁ vb. tr. 1. a crea, a redacta o operă, un text etc. 2. a efectua operațiile necesare pentru obținerea unui metal, a unui aliaj. (< fr. élaborer, lat. elaborare)

Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

ELABORÁ vb. 1. v. crea. 2. v. redacta. 3. v. inventa. 4. v. emite.

Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

elaborá vb., ind. prez. 1 sg. elaboréz, 3 sg. și pl. elaboreáză

Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

*elaboréz v. tr. (lat. elabóro, -áre, a lucra, d. labor, muncă). Prepar un product pintr´o [!] muncă ascunsă: stomahu [!] elaborează alimentele. Fig. Elaborez un proĭect de lege, îl daŭ gata lucrat în întregime.

Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

urbos 11-07-2012 - 18:09

Iar incepe postul asta cu copy/paste si nu intelege nici ce tot el citeaza.

Apropo, de flituri si aratat muschi flescaiti, s-a ocupat starpitura e Bashina, de exemplu in legatura cu Olanda. Nu ti-am auzit grohaielile.

ValVerde 11-07-2012 - 18:50

urbos, ce mai faci mai lighioana jigarita ?
Hai garofitza ca iti explic eu:
era o disputa marginala despre sensul verbului „a elabora”
Stii ce e aia un „verb”? Da? Bravo tie.

E relevant doar in masura in care arata metoda mioritica de a dezbate o tema controversata. Nu te obosi sa intelegi, tu esti intre cei pe care Salut il baga la „inteligenti”

De unde ai dedus tu, castravecior ofilit, ca eu am adoptat o pozitie cu privire la incordatul muschilor impotriva EU ?? (a lui Base sau a oricarui alt infoiat)
Eu il indemnam pe Salut sa-si clarifice pozitia lui.

Daca e prea complicat pentru tine, roaga-l pe Huhu sa-ti explice.

digital 11-07-2012 - 18:44

ce dreq nu ai înțeles,cretinule?!
ți-a explicat omu da tu retardat fiind i-o sugi necontenit băsexului!!
așa e cu retardații băsiști!
e timpul lor!

tomi 11-07-2012 - 18:50

Ce-ar fi cucurigu să încerci aşa de dragul vatieţătilor să ne-o sugi tu măcar să şti şi tu gustul vieţii.Dacă eşti de acord cu suptul spune tataie ca să dau fuga în baie să mă spal.Vrei să-mi aduc şi cîinele?

ValVerde 11-07-2012 - 18:53

Esti de la grupa de inteligenti, nu e asa?

urbos 11-07-2012 - 16:43

Antonescu trebuie sa iasa la declaratii in clar fata de statele UE care se fac ca nu pricep care este situatia. Nu numai ca este firesc, necesar, dar si pentru campania de referendum va putea fi elementul decisiv. Sa urle leprele basiste ca-i vorba de nationalism desuet si alte tembelisme specifice.

jan dinu 11-07-2012 - 17:14

—– URAAAAAAAAA —–
Uite asha vom defila
Cu Ponta la DNA !!!
—– URAAAAAAAAA —–

JD-USA

jan dinu 11-07-2012 - 17:49

————- URAAAAAAAAAAAAAAA ————–
UIte asha vom arata ca Ponta e o lichea !!! -:)))
—————.URAAAAAAAAAAAAAAA —————-
JD_USA

jan dinu 11-07-2012 - 17:55

—– URAAAAAAAAA ——
Mongo Ponta shi cu CRIN la parnaie au destin …-:))))
——URAAAAAAAAAA ——
JD-USA

jan dinu 11-07-2012 - 17:59

——– URAAAAAAAAAAAAA ——-
Voiculescu – criminal e deja un fapt – banal .!..-:))))
——— URAAAAAAAAAAAAAA ——-
JD-USA

jan dinu 11-07-2012 - 18:26

——- URAAAAAAAAAAAAAAAAAA —–
Hai la lupta ce mai stati …,
Mafia s-o ingropati ! -:)))))))
——— URAAAAAAAAAAAAAAA ———
JD-USA

Dorin C. 13-07-2012 - 05:42

„şansele României de a adera la Schengen ar putea fi prejudiciate.”
De la bun inceput planul e facut in asa fel incit Romania sa nu fie acceptata in Schengen. Nu vor accepta astia din vest accesul a peste 3 milioane de tigani din Romania, sa le umple gurile de metrou cu cersetori, sa goleasca buzunarele oamenilor din transportul in comun, sa transforme in „bidonville” marginile marilor orase, sa murdareasca si sa polueze viata de toate zilele a oamenilor. Niciodata n-o vor zice direct pentru ca pute a discriminare rasiala, dar vor gasi intotdeauna alte scuze politice sau de alta natura, ca s-o scalde si sa amine la infinit aceasta „aderare”.

BULA 13-07-2012 - 08:31

Nu e numai treaba cu tiganii. Vesticii au avut nevoie de muncitori straini prin anii ’90, cand s-au trezit pe cap cu un numar mare de pensionari si fondurile de pensii insuficiente (natalitate scazuta). Acum lucrurile s-au stabilizat (pensionarii in exces sunt la Domnul) si nici proiectul UE nu pare a fi viabil, asa ca nexam Schengen pentru Romania. Sa vedeti foamete ce va fi, cand vom returna la FMI banii mancati de Basescu si gasca PDL.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult