Acasa InternationalExterne Ponta: Vom părăsi Afganistanul după ce ne împlinim misiunea aici

Ponta: Vom părăsi Afganistanul după ce ne împlinim misiunea aici

scris de A.B.
7 afisari

Premierul Victor Ponta a precizat, în timpul vizitei la militarii români din Afganistan, că forţele româneşti vor pleca din zonă atunci când situaţia va arăta că vieţile pierdute nu au fost în zadar. 

afganistan

foto: 9am.ro

„Ne respectăm angajamentele.  Am venit împreună, o să plecăm împreună atunci când situaţia de aici va arăta că eforturile, până la urmă vieţile pierdute nu au fost pierdute în zadar”, a spus Ponta, citat de Ştirile ProTV. Militarii români aflaţi în misiune în provincia Zabul din Afganistan au fost vizitaţi marţi dimineaţă de delegaţia condusă de premierul Victor Ponta, membrii delegaţiei deplasându-se apoi la Kandahar, unde au avut o întrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al ISAF.

Ponta a fost informat în legătură cu situaţia îndeplinirii principalelor misiuni ale militarilor români în zona de responsabilitate din sudul Afganistanului, modul în care sunt executate operaţiile în cooperare cu forţele Coaliţiei şi în parteneriat cu Forţele de securitate afgane, precum şi acţiunile de sprijin şi asistenţă a populaţiei locale, se arată într-un comunicat de presă al MApN. Membrii delegaţiei s-au întâlnit cu militarii Batalionului 2 Manevră dislocaţi în baza militară înaintată Bullard, iar cu cei ai Batalionului 1 Manevră şi cu colonelul Adrian Tonea, comandantul contingentului naţional din Provincia Zabul, în baza militară înaintată Apache, unde a fost organizat şi un stand de prezentare a tehnicii folosite de militarii români în acest teatru de operaţii.

În partea a doua a zilei, membrii delegaţiei s-au deplasat la Kandahar, unde au avut o întrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), generalul-maior american James Huggins, cu care au discutat despre colaborarea deosebită dintre militarii români şi cei ai ţărilor partenere în cadrul ISAF, precizează MApN. Reprezentantul naţional al Armatei României în Afganistan, colonelul Mircea Mândrescu, le-a prezentat premierului Victor Ponta, secretarului de stat Dan Tătaru, locţiitorului pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major General, general-locotenent Valeriu Nicuţ, şi ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, o informare cu privire la activitatea militarilor Elementului Naţional de Sprijin, care asigură nivelul de operativitate a forţelor româneşti dislocate în teatru şi cooperarea cu structurile similare ale Armatei SUA în vederea asigurării echipamentelor specifice necesare, pe baza acordurilor încheiate.

1 comentariu

digital 23-05-2012 - 13:03

corect,normal și principial ar fi să onorăm acest contract semnat de România,dar imediat,după expirarea lui să retragem trupele și să nu ne mai ”spălăm ”fața cu sângele donat terților,care-și umplu bugetele și economia,ăn timp ce țara asta sărăcește…
aviz amatorilor de ”președinți jucători”!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult