Acasa InternationalExterne Ponta vrea experţi olandezi pentru aderarea României la Schengen

Ponta vrea experţi olandezi pentru aderarea României la Schengen

scris de A.B.
7 afisari

Pentru a demonstra că autorităţile nu au nimic de ascuns, Victor Ponta este dispus să accepte consilieri olandezi care să asiste atât Poliţia de Frontieră, cât şi serviciile vamale în procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen. Cel puţin, aşa a declarat premierul la Bruxelles,  unde se află într-o vizită de lucru.

ponta

foto: antena3.ro

„Pentru Schengen, din punctul de vedere al Guvernului României, există deschidere totală de a avea experţi, consilieri olandezi sau europeni de orice tip, atât la Poliţia de Frontieră, cât şi la serviciile vamale, pentru a dovedi că suntem deschişi, că nu avem nimic de ascuns şi că nu suntem criticabili, aşa cum erau vechile autorităţi”, a declarat pentru Mediafax Victor Ponta.

Mai departe, sigur că, din păcate, sunt lucruri care nu depind de România, referitoare la politica internă din Olanda şi la faptul că este această campanie electorală, a continuat Ponta şi a asigurat că este absolut hotărât, tocmai pentru a influenţa pozitiv decizia autorităţilor olandeze, ca Guvernul actual să ia toate măsurile necesare referitoare la raportul pe MCV din luna iulie.

Premierul se află la Bruxelles, pentru o vizită de o zi în care se întâlneşte cu Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regională, cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, cu Hannes Swoboda, preşedintele Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, şi cu Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialist European.

El are prevăzută o întrevedere şi cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult