Acasa InternationalExterne Popularii europeni se delimitează de Biroul Secuiesc

Popularii europeni se delimitează de Biroul Secuiesc

scris de R. C.P.
2 afisari

Conducerea grupului Popular European refuză să deconteze cheltuielile deputaţilor maghiari pentru invitaţii şi afişe care anunţă deschiderea reprezentanţei ţinutului secuiesc la Bruxelles – au declarat pentru TVR surse de la vârful PPE.

joseph_daul_liderul_popularilor_europeni

Joseph Daul

Marţi după-amiază, la Parlamentul European are loc o recepţie pentru sărbătorirea deschiderii biroului secuiesc.

Liderul popular-europenilor, Joseph Daul, se delimitează de gestul deputaţilor maghiari de a susţine deschiderea reprezentanţei ţinutului secuiesc. Într-un scurt comunicat, Daul subliniază că grupul nu e în niciun fel implicat, e vorba doar de o acţiune personală a europarlamentarilor maghiari.

Ministerul Afacerilor Externe l-a invitat, marţi, la sediul Ministerului, pe Ambasadorul Republicii Ungare la Bucureşti, Oszkár Füzes.

MAE a cerut explicaţii Budapestei despre Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc

În cadrul întâlnirii, partea română şi-a exprimat preocuparea faţă de găzduirea aşa-zisei „Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc” în „Casa Regiunilor Maghiare” de la Bruxelles şi a solicitat clarificări în acest sens autorităţilor ungare, se spune într-un comunicat MAE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, în spiritul relaţiei de parteneriat strategic dintre cele două ţări, se aşteaptă ca niciun oficial ungar să nu participe la evenimentul de lansare a aşa-zisei „Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult