Acasa InternationalExterne Poroşenko, învestit preşedinte al Ucrainei în prezenta lui Biden şi Băsescu

Poroşenko, învestit preşedinte al Ucrainei în prezenta lui Biden şi Băsescu

scris de D.S.S.
2 afisari

Petro Poroşenko a fost învestit astăzi oficial în funcţia de preşedinte al Ucrainei. Ceremonia a avut loc în clădirea Parlamentului de la Kiev în prezenţa a numeroşi lideri străini, printre care presedintele Traian Băsescu si Joe Biden, vicepreşedintele Statelor Unite.

Petro Poroşenko, investit presedinte al Ucrainei (foto REUTERS)

Petro Poroşenko a intrat în clădirea Parlamentului de la Kiev aplaudat de zeci de preşedinţi invitaţi la ceremonie. Vizibil emoţionat, a reuşit să ducă la capăt fără greşeală jurământul de credinţă: „Jur credinţă poporului ucrainean, jur să apăr suveranitatea şi independenţa Ucrainei, să am grijă de bunăstarea Patriei şi a poporului, să apăr drepturile cetăţenilor”.

Petro Poroşenko şi-a declarat apoi obiectivele. A spus că vrea să readucă pacea în Ucraina şi a promis că nu se va răzbuna pe separatiştii proruşi. Le-a transmis locuitorilor din Doneţk şi Lugansk că nu îi va abandona, chiar dacă miliţiile proruse au declarat independenţa acestor regiuni în urma unor referendumuri considerate ilegale de Kiev şi occident.

4 comentarii

Mircea 07-06-2014 - 14:40

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat Serviciilor Secrete rusesti (FSB) sa intareasca protectia granitei dintre Rusia si Ucraina, informeaza Reuters citand agentiile ruse de presa.

Potrivit Interfax, informatia privind intarirea protectiei granitei a venit de la Kremlin iar masura este menita sa impiedice trecerile ilegale ale granitei ruso-ucrainene.

Ce nu este clar inca avind in vedere credibilitatea lui Putin este daca aceasta protectie se refera la ambele sensuri de trecere a frontierei (precizez NUMAI pentru tablagii ca frontiera se poate trece din Ukraina spre Rusia -un sens- sau din Rusia spre Ukraina -alt sens, adica al doilea)

Mircea 07-06-2014 - 14:56

„Niciun compromis nu este posibil cu privire la Crimeea, opţiunea europeană şi structura politică a ţării”, a continuat el, respingând ideea unei federalizări, promovate de către Moscova pentru regiunile rusofone.

Preşedintele a promis, de asemenea, „semnarea cât mai repede posibil” a părţii economice a asocierii cu Uniunea Europeană (UE) şi introducerea unui regim de călătorie fără vize pentru ucraineni.

„Considerăm acest lucru ca primul pas către aderarea la Uniunea Europeană”, a subliniat el.

„Ucrainenii au fost mult timp smulşi Europei. Astăzi revenim în casa noastră, acesta este un proces ireversibil.”

Mircea 07-06-2014 - 14:57

E vorba despre discursul lui Porosenko.

pathfinder 08-06-2014 - 11:41

„Niciun compromis nu este posibil cu privire la Crimeea”

Daca Porosenko a spus asta inseamna ca habar n-are pe ce lume traieste.
Sa multumeasca celui de sus daca Donetskul si Luhanskul raman in Ucraina.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult