Acasa InternationalExterne Poroşenko, vizită surpriză la Mariupol

Poroşenko, vizită surpriză la Mariupol

scris de M.A.B.
0 afisari

 Petro Poroșenko, preşedintele Ucrainei, a sosit luni în orașul-port Mariupol pentru a încuraja trupele ucrainene și cetățenii acestei localități strategice de la Marea Azov să reziste în fața unui posibil asediu al separatiștilor proruși, consemnează agenția Reuters.

Poroşenko, vizită surpriză la Mariupol

Poroşenko, vizită surpriză la Mariupol (foto Reuters)

„Acesta este pământul nostru ucrainean și nu îl vom da nimănui”, a scris Poroșenko pe contul său de Twitter. Odată ajuns la Mariupol, el a dat asigurări că va consolida apărarea orașului prin trimiterea de noi tancuri, lansatoare multiple de rachete și sisteme de apărare antiaeriană. După ce au fost nevoite să se retragă în fața contraofensivei insurgenților proruși, sprijiniți acum direct de trupele ruse, unitățile armatei ucrainene s-au regrupat la Mariupol, unde și-au consolidat pozițiile defensive în fața unui așteptat asalt al separatiștilor.

O eventuală cădere a acestui oraș în mâinile rebelilor ar deschide acestora calea către Crimeea anexată de Rusia. De asemenea, importanța strategică a zonei este dată și de portul Mariupol, de unde sunt exportate produsele industriei siderurgice ucrainene.

Armistițiul încheiat vineri cu rebelii a oprit cel puțin pentru moment atacul acestora la Mariupol, dar armata ucraineană susține că unități ale sale de la periferia orașului au fost atacate în noaptea de duminică spre luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult