Acasa InternationalExterne Portretul robot al asasinului lui Boris Nemtov. Se oferă recompensă

Portretul robot al asasinului lui Boris Nemtov. Se oferă recompensă

scris de C.P.
206 Afisari

Anchetatorii rusi au facut portretul robot al individului care l-a impuscat mortal, vineri seara, pe opozantul rus Boris Nemtov. Este vorba de un individ care are in jur de 1,70 m si era imbracat in blugi si intr-un pulover maro.

 

Boris NemtovDoi martori cheie, cel mai probabil iubita lui Nemtov si un sofer care trecea pe langa locul unde a fost asasinat, au oferit aceste detalii. Anchetatorii ofera o recompensa in valoare de 50.000 de dolari tuturor celor care ofera informatii care sa ajute la prinderea asasinului.

Duminica, 70.000 de rusi au participat la un amplu mars in memoria lui Boris Nemtov. Marsul organizat in memoria lui Boris Nemtov s-a transformat in cel mai amplu protest anti-Putin din ultimii trei ani.

„Pe masura ce multimea se apropie de locul unde Boris Nemtov fost omorat, sloganurile devin politice. Ei striga: ‘Rusia fara Putin’ si asta la doar cativa metri de Kremlin”, a spus Sarah Rainsford, corespondent BBC.

„Nu imi este frica” a stat scris pe bannerele purtate de rusi de toate varstele, iar drapelul national, insotit de o panglica neagra, a fluturat in aer, pentru a arata, explica protestatarii, ca daca te opui lui Putin nu inseamna ca esti tradator de tara. Mesaje ce nu vor avea ecouri la Kremlin, cred comentatorii…

Vladimir Putin va fi informat in legatura cu numarul participantilor, va afla ce sloganuri au rasunat, iar apoi se va gandi ca 50.000 este o nimica toata raportat la cele 12 milioane de oameni, populatia Moscovei”, este de parere Alexei Pankin, analist.

Putin este invinovatit de opozitia rusa pentru moartea lui Nemtov, daca nu direct, atunci indirect, prin crearea si intretinerea unei atmosfere de ura la adresa celor care critica regimul.

„Este o coincidenta bizara ca aproape toti criticii lui Putin si aproape toti cei care i se opun ajung cumva sa fie omorati. Acest lucru arata ca Putin a transformat Rusia intr-un fel de clan mafiot, intr-un stat mafiot”, a spus Mihail Saakasvili, fost presedinte georgian.

Iar Boris Nemtov a fost unul dintre cei mai virulenti critici ai presedintelui rus. Un exemplu este inteviul pe care l-a acordat editiei poloneze a publicatiei Forbes, in care il caracteriza pe Putin drept paranoic si declara ca presedintele rus face pregatiri pentru un mare razboi.

Intr-o scrisoare adresata mamei lui Nemtov, Vladimir Putin il caracterizeaza pe opozantul asasinat drept un om deschis si onest si promite ca ii va gasit pe vinovati.

Anchetatorii spun ca asasinatul a fost planuit in amanunt. O camera de supraveghere a surpins de la mare distanta cum un individ il impusca pe Boris Nemtov, dupa care fuge intr-o masina ce il astepta. Nemtov se afla cu iubita lui, o ucraineanca de 23 de ani, care este martor-cheie in proces. Anna Duritskaia si-a exprimat dorinta de a se intoarce in Ucraina, dar autoritatile ruse nu i-au dat voie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS