Acasa InternationalExterne UPDATE – Prăbușirea unui elicopter în Pakistan. Ambasadorul României se afla la bord

UPDATE – Prăbușirea unui elicopter în Pakistan. Ambasadorul României se afla la bord

scris de C.S.
5 afisari

UPDATE – Gruparea teroristă TTP a revendicat atacul asupra elicopterului în care se afla și abasadorul României. Alianța teroristă, inființată în 2007, luptă împotriva armatei pakistaneze. De fapt teroriști îl ținteau pe premierul pakistanez, Nawaz Sharif, dar acesta de afla în alt elicoper și este acum în afara de orice pericol.
Un elicopter militar MI 17 s-a prăbușit, vineri, în Pakistan în curtea unei școli, provocând moartea a șase persoane. În elicopter se afla şi ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, atât MAE, cât şi preşedintele Klaus Iohannis anunţând că acesta este în viaţă şi în afara oricărui pericol.

Purtătorul de cuvânt militar Asim Bajwa a declarat, într-o postrare pe Twitter, că Ambasadorii Norvegiei,Leif Larsen şi Republicii Filipine în Pakistan, Domingo Lucenario Jr, precum şi soţiile ambasadorilor Malaeziei şi Indoneziei, şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

De asemenea și cei doi piloți au murit.

Școala unde s-a prăbușit elicopterul a luat foc, elevii au fost evacuați și a sosit ambulanța.

O delegație de jurnaliști și diplomați se deplasau cu trei elicoptere militare MI 17 spre regiunea Gilgit.13 persoane au supravieţuit accidentului.

Ambasadorii Olandei şi al Poloniei au fost răniţi.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters.

Armata a informat că la bord se aflau 17 persoane, dintre care şase cetăţeni pakistanezi şi 11 străini.

Inițial, se credea că ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, se afla într-un alt elicopter, ulterior un comunicat MAE anunţând că acesta se afla în elicopterul prăbuşit, dar a scăpat nevătămat

Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața vineri în prăbușirea unui elicopter militar în nord-estul Pakistanului, informează agențiile internaționale de presă.

elicopter mi-17 pakistan prabusit ambasador romanAmbasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul care s-a prăbușit vineri în Pakistan, dar este în afara oricărui pericol, a anunțat MAE.

„Din primele informații transmise de MAE pakistanez Ambasadei României la Islamabad, în această dimineață, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau și cetățeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reușit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol”, a informat MAE print-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, o echipă din cadrul Ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informații suplimentare.

Soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17, au pierit în accident. Printre răniți se numără ambasadorii Poloniei și Olandei la Islamabad. Potrivit DPA, șase persoane și-au pierdut viața în accidentul aerian.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters.

O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult