Acasa InternationalExterne Prăpăd în Gaza: peste 120 de palestinieni și 13 israelieni uciși

Prăpăd în Gaza: peste 120 de palestinieni și 13 israelieni uciși

scris de B.C.R
2 afisari

Peste 120 de palestinieni au fost uciși duminică în bombardamentul armatei israeliene asupra unei suburbii a orașului Gaza, făcând din această zi cea mai sângeroasă de la începerea conflictului, în care 13 soldați israelieni și-au pierdut viața, informează AFP.

Prăpăd în Gaza: peste 120 de palestinieni și 13 israelieni uciși

Bombardamentul asupra localității Shejaiya, situată nu departe de frontiera israeliană, s-a soldat cu moartea a cel puțin 72 de palestinieni, iar numărul răniților de la declanșarea operațiunii s-a ridicat la 4.000, acesta fiind cel mai sângeros bombardament după războiul din 2008-2009.

‘Shejaiya este o zonă civilă în care Hamas și-a plasat rachetele, tunelurile, centrele de comandă’, a justificat armata israeliană. ‘I-am avertizat de mai multe zile pe civilii din Shejaiya că trebuie să evacueze zona. Hamas le-a ordonat să rămână, deci Hamas i-a pus în bătaia focului.’

Luni dimineața, serviciile de intervenție au anunțat moartea a cel puțin alți 34 de palestinieni duminică în Gaza, care se adaugă celor deja contabilizați.

Pentru armata israeliană, ziua de duminică a fost de asemenea îndoliată: cu 13 soldați din brigada de elită Golani uciși, bilanțul militarilor căzuți în ofensivă crește la 18, alți 55 de soldați din Tsahal fiind răniți.

De asemenea, aripa înarmată a Hamas a revendicat duminică seara răpirea unui soldat israelian, Shaul Aaron, declanșând manifestări de bucurie pe străzile orașului Gaza, dar ambasadorul Israelului la ONU, Ron Prosor, a dezmințit această informație, declarând că niciun militar nu a fost răpit.

Armata israeliană a fost mai rezervată în reacție la comunicatul Hamas, declarând că este pe cale să verifice informația.

Doi civili israelieni au decedat de la lansarea operațiunii Protective Edge (Bordura protectoare) pentru a neutraliza capacitățile militare ale Hamas în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a informat despre 341 de ținte vizate duminică. 14 tuneluri, săpate spre Israel ‘pentru comiterea unor atacuri teroriste’, au fost distruse și 110 teroriști — uciși. În același timp, 87 de proiectile au fost trase asupra Israelului din Fâșia Gaza duminică, numărul lor total în ultimele 12 zile fiind 1.414, potrivit Tsahal.

Israelul a mobilizat 53.200 de oameni dintre cei 65.000 de rezerviști autorizați de guvern pentru ofensivă în această fâșie de teren de 362 km.p., unde se înghesuie în mizerie 1,8 milion de oameni, în una dintre densitățile populației cele mai mari în lume.

Acest conflict, cel mai sângeros din 2009 în Fâșia Gaza, este al patrulea între Hamas și Israel din 2006.

Conducători palestinieni și ai Ligii arabe au acuzat Israelul că comite o crimă de război bombardând Shejaiya, în timp ce secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a început un turneu în regiune pentru a încerca să pună capăt conflictului care a ucis deja 472 de palestinieni de la începerea campaniei israeliene în 8 iulie.

La rândul său, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit duminică, la New York, de la 21h30. Reuniunea, publică, a fost convocată la cererea Iordaniei, membră a Consiliului, după un apel în acest sens lansat de președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Noua spirală a violenței a fost declanșată după răpirea și uciderea a trei adolescenți israelieni în iunie, atribuită de Israel mișcării Hamas, urmată de asasinarea unui tânăr palestinian, ars de viu la Ierusalim.

39 comentarii

tomi 21-07-2014 - 11:28

Am auzit ca urbos digital tache salut ereticul si tziganul parpanghel poarta doliu dupa fratii lor din Gaza plecati in iad la allah. In cazul de fata dupa ce hamasu a lansat 2000 de rakete peste orasele israeline ce ar fi provocat pagube umanitare de mii de morti si materiale ca doar datorita inteligentei si capacitatii israeliene de asi apara tara cu acel unic sistem din lume iron dome a evitat pierderi imense. Legionarii de pe forum ii vad cu coada intre picioare si cu capul in nisip. Sa va dea Domnul bestiilor sa crapati odata cu fratii vostri din Gaza.

Ionel 21-07-2014 - 12:24

@Tomi: Inteligenta si capacitatea armatei israeliene e de tot rasul dupaa ce un comandou israelian a fost primit cu artificii in Gaza.

UnUL 21-07-2014 - 15:28

Asta cine ți-a povestit-o, Ionelaș?

UnUL 21-07-2014 - 15:30

Sunt convins că ai aflat-o de la surse de încredere: de la liderii Hamas. 🙂

mircea 21-07-2014 - 20:07

ciudat ca comunitatea tiganeasca nu ia nici o atitudine fata de claul Basescu

UnUL 21-07-2014 - 21:58

mirciulică, iar te-ai rătăcit pe alt forum

Paul din Ohio 21-07-2014 - 21:51

tomi,
1. Ieri pe CNN, Netanyahu a MULTUMIT poporului si congresului SUA pentru Iron Dome, asa ca nu te mai umfla in pene.
2. Desi e rau ca mor oameni in Gaza, vad ca tu iei in deradere pierderile de vieti OMENESTI printre palestinieni.
3. Desigur ca toata vina pentru aceste pierderi de vieti revine Hamas care ascund rachetele in locuinte, scoli spitale etc.
4.Nu cumva Rusia a declansat aceste evenimente prin rapirea si uciderea celor trei tineri israelieni pentru ca lumea sa vorbeasca despre conflictul israeliano-palestinian si ei sa-si faca de cap in Ucraina?

urbos 21-07-2014 - 22:00

Dumnezeule cat esti de dobitoc! Hahahaha!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 11:55

” tomi
21-07-2014 at 11:28
Am auzit ca urbos digital tache salut ereticul si tziganul parpanghel poarta doliu dupa fratii lor din Gaza plecati in iad……

…..”
=========================================================

D e z e r t o r u l de la Z A H A L are v e d e n i !
Desigur nu …sinaitice , caci in ROMANIA este PACE !
Desigur fara astfel de …provocatori !

UnUL 21-07-2014 - 15:32

Singurul care are „VEDENII” (ce 2 i, vită!) ești tu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 16:12

Ma citez , pt , tine gunoier batrin ;

Tu nu vezi nimic din ce nu i-ti convine , alta caracteristica a pedeleprosilor !
Dar ai baut din falsul Curvoasier adus pe NABABUL de la BAT-YAM, care vine incognito in cursa LOW-COST , si sta pe capul a doi pensionari , care au platit si un sejur la Moneasa prin Casa de Pensii si AJUTOR !
AJUTOR pt. MAGNATUL papagal, care a fugit din LUPTA POPORULUI EVREU pt.
SUPRAVIETUIRE ….asemanator cu curvele arabetzilor din teritorii !”

Ieri , ai fost manga , ai terminat sticlutza de 330ml, ai trecut pe bere si pe spirt medicinal ,,,diana !

ancuta 21-07-2014 - 16:15

carpatieeneee!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 16:18

ce ai , nineaca ? Ai ramas si tu,fara
DIANA ?

ancuta 21-07-2014 - 20:39

Nu ma’, voiam sa te trezesc!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 16:26

====”Mai HUHULE sigur ca am pistol, in locul unde lucrez nici nu am voie sa ies din tara fara revolver, desigur cu permis de port arm international. Dar te asigur ca pistolul nu este nici pentru domnul UnUL nici pentru tine care nu stiu daca observi ca mi-ai devenit simpatic
…..
Va spun eu ca acest imbecil ce posteaza pe urbos digital si inca cateva nickuri in mod sigur este in legatura cu activisti teroristi hamasnici ce salasuiesc in Romania. Sabacul nostru si Minsterul de Externe au cerut de cam o luna arestarea si investigarea acestui imbecil. SRI a raspuns acum o saptamana in mod favorabil cererii israeliene dupa ce au fost verificate documentele transmise de noi si sa-u gasit intemeiate..
Raspunde » Scris de tomi la 13-07-2014 @ 00:13

Tare in LOGICA acest gunoi , ca tine ,
gunoiere !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 16:37

Sa facem un TEST , cine a ingurgitat
toate flegmoanele , urina , liqidul semminalis
si toooooooooooot cafeniu !
prezinta LISTA !numerotata !

urbos 21-07-2014 - 17:09

Stai linistit, lindic n-a facut nici armata, l-au declarat inapt. Ce mitraliera sa aiba asta? Trage doar basini mormanul asta de slanina.

Antibasistul 21-07-2014 - 19:25

În SUA, E LA MODA la toți cretinii sa aiba arme-n casa!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 17:15

Ciu habul este pwe aproape ;
Valureanu tzine o Beretta si un
Winchester …In garage !
E jelos …!

tomi 21-07-2014 - 15:41

Ma curvva tu-ai luat leptopul in dulap de unde postezi. Auzi tzigane un lucru ai dovedit , ca securist precis nu ai fost dupa cum presupunea amicul meu domnul UnNL se exprima ieri. Ba tzigane daca aveai stofa de securist nu te faceai de ras cu tatonarile. Eu da am fost asa cum am declarat si nu mi-e rusine ci sant mandru de acei ani lucrati acolo la Targoviste.
Atata doar ca eu nu am fost securist am fost ofiter de securitate la grad de locotenent major. Imbecili ca tine precis ca nu aveau ce cauta acolo. Am fost repartizat acolo imediat dupa terminarea facultatii numire motivata de anii mei ca activista in UASCR Centrul Universitar Timisoara. Asculta sulla de tzigan in ceea ce priveste locatia mea ai dat-o in bara, normal ca nu ai de unde sa sti unde stau chit ca te invit mereu acolo unde eu decid sa-mi intanesc dusmanii si nu voi. Dar uite te asigur ca vei nimerii adresa cel putin pentru inceput strads. Ma bestie de cioroi hotz de buzunare ieri te cautam la Ocska Piatz dar se vede ca esti decis sa nu iesi din dulap pana sant in Romania. Regret ca ti -am creat asa o mare trauma. Deci Aradul are in medie 2500 de strazi mai incearca pana la urma vei nimeri si eu te asigur ca voi confirma in mod cinstit daca este real. In faza a doua vei continua cu numarul casei sau al blocului .In trei ani sant sigur ca vei determina adresa mea exacta din Arad. Daca crezi ca asta te ajuta fii sanatos, sanatate ce fi-o voi cali eu.
Ma ciomega, acum hai ca nu mai am timp pentru educat ciorile asa ca Parpanghele mars in pi7da matii, scroafa bulibasei.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 15:56

D E Z E R T O R U l de la Z A H A L se recomanda …V I T E A Z la
cine are timp sa-l creada , eventual gunoieru propagandist ( gurau) !
Io , am crezut ca vei fi la PIATZA de PASARELE si animalutze , unde dealtminteri , te incadrezi !
In rest , MINTZI cu …NERUSINARE ! Ai 52 de anisori , de 24 traiesti in Israel , Repet , dupa fuga si tradarea lui Pacepa , nu au mai fost primiti la Securitate cei din etnia evreiasca , nici macar ca medici !
MINCIUNA are picioare scurte , gunoiule !

jan dinu 21-07-2014 - 18:24

Parpanghel are un tzel
Sa vina cu dosare
De la prunc la tata mare !
Sta shi umbla peste tot
Poate asha are noroc !
EL mai bine ar alege
La femei sa se dezlege
Acum tot ce are de facut
Urgent sa mearga la fuTut !..!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 20:32

Janne-moo ! B o r a c u l e , ia da tu DEZLEGAREa
de PHeste , si sa vezi ce o phii la …OLE ni-UCA ,
CALL -inn -ICA !
Phoote toooooooooooooooata
tzaganimea ,
gratis !
( P S ; Nu este …contorizata inka )

jan dinu 22-07-2014 - 05:41

Vai —VOI — doi …
Valorati cit e un koy
Cind mergeti la femei
Sa luati shancru amindoi !
JD-USA

UnUL 21-07-2014 - 15:56

Domnule Tomi, poate că aveți dreptate: e prea prost să fi fost securist. Încearcă tot soiul de investigații, face zeci de ipoteze pe forum – poate-poate într-un moment de neatenție „anchetatul” se scapă și îi dă ceva indicii. Deci are spiritul scormonitor și plăcerea de a intra cu bocancii în viața oamenilor a unui agent secret, dar fără inteligențe și flerul acestuia.

Antibasistul 21-07-2014 - 17:30

Nu-ți doresc sa faci cunoștința cu pistolul meu cu ”apa”!!!

UnUL 21-07-2014 - 17:50

Când te enervezi te cam bâlbâi. 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-07-2014 - 17:55

Antibasistul
21-07-2014 at 17:45
ZILNIC PUPI în cur pe, basistule, pe toți basistii in frunte cu Basescu!!!!!

=================
Te mai mira ,asa ceva ?
Este …modus vivendi pt . gunoiul delator ,
de la tata la fiu …mostenire !

urbos 21-07-2014 - 16:32

Aici nu mai grohaie nimic americanasii, nu mai vine muistul Cheri sa dea din rat. Ji danii pot omori oricat, oricum, nu ca altii.

UnUL 21-07-2014 - 16:40

Dobitocule, evreii au semnat un acord de încetare a focului, propus de Egipt și care trebuia să intre în vigoare vineri noaptea. Hamas-ul a refuzat să-l semneze. Drept care israelienii au intrat peste ei și îi toacă mărunt. Ghici cine e de vină: cei care au vrut încetarea focului sau cei care au vrut continuarea conflictului și o iau acum peste bot? Și în plus „curajoșii” luptători Hamas se ascund ca șobolanii prin tuneluri și în spatele po p u l a ț i e i civile, ca să îi acuze apoi pe evrei că masacrează civili.

UnUL 21-07-2014 - 17:36

Nea siderurgistul, iar bați câmpii?

mircea 21-07-2014 - 19:02

bai boulete este adevarat ca in Romana exista un grup de infractinalitate organizat in fruntea grupului find TOV BASESCU TRAIAN,care a fost creiat de serviciul de informatii al armatei unde a mare turnator a fost Dumitru Basescu?

UnUL 21-07-2014 - 19:07

IAR TE-AI ÎMBĂTAT ȘI AI GREȘIT ARTICOLUL, MIRCIULICĂ; AICI ERA VORBA DESPRE GAZA !!!

mircea 21-07-2014 - 19:27

si ce ba boulete pentru voi viata unui evreu,roman,ukrainean nu este o viata a unui om,asa sunte-ti instruiti voi cei da la stefan burghiu sectia de penticostali:UNUL,Gusa,Buda,Boc,Falca,Rus…….

Antibasistul 21-07-2014 - 19:29

Cite mii de $ ai primit de la evrei sa le faci propaganda?

UnUL 22-07-2014 - 08:00

N-am fost plătit niciodată în dolari, Bășinel; am mai primit ceva euro cu ocazia deplasărilor de serviciu prin străinătate (cursuri Erasmus, etc.), dar foarte puțini. Și postez ceea ce cred, îmi expun opiniile neremunerat, spre deosebire de unii mercenari felixieni sau FSB-iști de pe forum.

ValVerde 21-07-2014 - 16:38

Aproape 10:1
La 12:0 le ia mingea si chilotii.

Cioxe 22-07-2014 - 01:09

La astia acolo nu pune nimeni embargo … sanctiuni… arme de disturgere in masa si scaune si alea din Mendeleev ?
Ei aRe voie sa sa casapeasca a volonte ?

Cioxe 22-07-2014 - 01:18

Misto democratia asta sionista !
Asa ar trebui sa facem si noi cu sudul Moldovei si Cernautzii …. mai ales ca alea-s si ale noastre !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult