Acasa InternationalExterne Președintele PE: Romȃnia meritǎ să fie în Schengen

Președintele PE: Romȃnia meritǎ să fie în Schengen

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că România merită să fie în Schengen și că orice întârziere este cauzată de chestiuni interne ale altor țări.

Președintele PE: Romȃnia meritǎ să fie în Schengen

„Regulile sunt clare și ar trebui urmate ca atare de toate statele membre. România le-a respectat pe deplin, a investit multe eforturi și rezultatele există. Sprijinul meu este clar — România merită să fie în Schengen și orice întârziere este cauzată, în mod evident, de chestiuni interne ale altor țări”, a declarat Martin Schulz, ȋntr-un interviu acordat Agerpres. În contextul mai larg al retoricii partidelor populiste sau extremiste de a acuza libera circulație pentru problemele cu șomajul sau legate de sufocarea sistemelor de securitate socială, președintele PE a mai spus că trebuie reacționat „la orice tentativă de a amesteca și de a lega subiecte diferite, precum libera circulație a lucrătorilor și aderarea la Schengen”.

Candidatul desemnat al Partidului Socialiștilor Europeni pentru președinția Comisiei Europene a declarat, că este convins că teme precum aderarea la Schengen, liberalizarea regimului vizelor pentru SUA și Canada sau ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare vor fi abordate în campaniile pentru alegerile europene din România și Bulgaria, țări intrate împreună în UE în penultimul val de extindere. „Ceea ce pot promite este că voi lupta pentru tratament egal pentru toate statele membre și pentru toți cetățenii UE. Aceasta este o piatră de temelie a UE. Bineînțeles, statele membre care vor să fie tratate egal trebuie să respecte standardele UE și să-i respecte valorile”, a spus Martin Schulz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult