Acasa InternationalExterne Preşedintele Kosovo a demisionat

Preşedintele Kosovo a demisionat

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Fatmir Sejdiu, preşedintele Kosovo, a demisionat luni după ce Curtea Constituţională a decis că acesta nu poate ocupa simultan funcţia de preşedinte şi cea de lider al unui partid (Liga Democratică din Kosovo – n.r.).

Sejdiu a declarat că în opinia sa el nu a încălcat Constituţia, dar că respectă decizia prezentată de Curtea Constituţională în urmă cu o săptămână. “Eram convins că deţinerea funcţiei de preşedinte a Ligii Democratice din Kosovo, fără a o exercita, nu contravine Constituţiei, dar Curtea a avut o altă opinie”, a adăugat acesta.

BBC aminteşte faptul că Fatmir Sejdiu şi-a prezentat demisia chiar înainte de începerea negiocierilor dintre Serbia şi Kosovo, primele după proclamarea unilaterală a independenţei, în februarie 2008. Sejdiu a fost ales preşedinte al Kosovo în februarie 2006. El i-a succedat în acest post lui Ibrahim Rugova, decedat în ianuarie 2006.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS