Acasa InternationalExterne Pregătiri pentru lansare: SUA cu ochii pe Coreea de Nord

Pregătiri pentru lansare: SUA cu ochii pe Coreea de Nord

scris de Stefan Galai
3 afisari

SUA urmăresc foarte îndeaproape pregătirile pentru lansarea unei rachete de către Coreea de Nord, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului american al Apărării, George Little.

racheta„Supraveghem foarte îndeaproape perspectiva unui tir de rachetă. Luăm această eventualitate foarte în serios”, a declarat, în faţa presei, George Little, informează Moldpres.

„Avem mijloacele de a urmări foarte îndeaproape ceea ce se petrece”, a precizat Little, care a fost întrebat ce ar putea face armata americană în cazul în care tirul anunţat de Phenian pentru perioada 11-16 aprilie s-ar concretiza.

Luna trecută, Coreea de Nord a anunţat că va lansa o rachetă pentru a plasa pe orbită un satelit de observare în scop civil.

Washingtonul consideră că lansarea este un test deghizat al unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune, contrar angajamentelor Coreii de Nord, şi cere Phenianului să renunţe la acest proiect.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult