Acasa InternationalExterne Premierul Armeniei se declară convins că Rusia va sări în ajutor, dacă va fi necesar, în conflictul din Nagorno-Karabah

Premierul Armeniei se declară convins că Rusia va sări în ajutor, dacă va fi necesar, în conflictul din Nagorno-Karabah

scris de Misu Andrei
60 afisari

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat marţi că este „convins” că Rusia va veni în ajutor dacă ţara va fi atacată direct, pe fondul ostilităţilor cu Azerbaidjanul în enclava separatistă Nagorno-Karabah.

Rusia dă o lovitură teribilă Uniunii Europene

„Sunt convins că, dacă situaţia o cere, Rusia îşi va îndeplini obligaţiile” în cadrul unei alianţe militare existente între cele două ţări, a spus Nikol Pashinyan, într-un interviu acordat AFP la Erevan, capitala armeană.

Premierul armean a apreciat, de asemenea, că ostilităţile din Nagorno-Karabah au fost provocate de „angajamentul activ” al Turciei în sprijinul Azerbaidjanului, denunţând un „război terorist împotriva unui popor care luptă pentru libertatea lui”.

„Fără angajamentul activ al Turciei, acest război nu ar fi început. Dacă este adevărat că autorităţile din Azerbaidjan au promovat activ o retorică beligerantă în ultimii 15 ani, decizia de a începe războiul a fost motivată de sprijinul deplin al Turciei”, a declarat Nikol Pashinyan, citat de Agerpres.

Kremlinul denunţă degradarea situaţiei din Nagorno-Karabah

„Situaţia continuă să se degradeze, oamenii continuă să moară, ceea ce este total inacceptabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reiterând că „părţile au obligaţia de a înceta schimbul de focuri şi de a lua loc la masa negocierilor”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult