Acasa InternationalExterne Premierul britanic despre Regatul Unit post-referendumul scoțian

Premierul britanic despre Regatul Unit post-referendumul scoțian

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Dupǎ respingerea independenței Scoției la referendumul de joi, 18 septembrie, premierul David Cameron a anunțat cǎ Marea Britanie trebuie să se reunească şi să meargă înainte.

Premierul britanic despre Regatul Unit post-referendumul scoțian (foto:clrforum.org)

Premierul britanic despre Regatul Unit post-referendumul scoțian (foto:clrforum.org)

„Este momentul ca Regatul nostru Unit să se reunească şi să meargă înainte”, a declarat Cameron în cadrul unei intervenţii de la sediul Guvernului din Londra, apreciind că problema independenţei Scoţiei este de acum rezolvată pentru „o generaţie”. Premierul britanic a profitat de ocazie pentru a promite noi puteri celor patru naţiuni constitutive ale Regatului Unit, după respingerea independenţei Scoţiei în cadrul referendumului organizat joi. „Într-un moment în care scoţienii vor să aibă mai multe puteri în gestionarea afacerilor lor, acest lucru se va extinde şi asupra locuitorilor din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care trebuie să aibă, de asemenea, un cuvânt mai greu de spus în ceea ce îi priveşte”, a precizat David Cameron.

Scoţienii au votat împotriva independenţei de Marea Britanie la referendumul organizat joi, potrivit cifrelor oficiale anunţate vineri. Conform mediafax, după numărarea voturilor din 31 dintre cele 32 de circumscripţii, 1.914.187 de persoane au votat împotriva independenţei, ceea ce reprezintă mai mult decât cele 1.852.828 de voturi necesare pentru a obţine o victorie în acest referendum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult