Acasa InternationalExterne Premierul italian Giuseppe Conte isi da demisia

Premierul italian Giuseppe Conte isi da demisia

scris de Misu Andrei
94 afisari

În căutarea unei noi majorităţi, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că va demisiona marţi, transmite Agerpres. Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

foto:facebook

Deşi Giuseppe Conte a supravieţuit ulterior unui vot de încredere în Parlament, săptămâna trecută, el nu a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăţi în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susţinători.

Tensiunile dintre formaţiunile guvernamentale mocneau de câteva săptămâni, pe fondul neînţelegerilor privind modul de alocare a celor circa 210 miliarde de euro din fondul de reconstrucţie post-pandemie al UE.

La jumătatea lunii ianuarie, un sondaj Ipsos arăta că aproape jumătate din cetăţenii italieni nu înţeleg motivele acestei crize politice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult