Acasa InternationalExterne Premierul Italiei ia în calcul vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toată populația

Premierul Italiei ia în calcul vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toată populația

scris de Misu Andrei
89 afisari

Italia ar putea face în cele din urmă vaccinarea anti COVID-19 obligatorie pentru toată lumea de vârstă eligibilă, a precizat premierul Mario Draghi, într-o conferință de presă în care s-a anunțat că din această lună o a treia doză va fi administrată persoanelor vulnerabile.

Autoritățile italiene vor să-și îndeplinească obiectivul de avea până la sfârșitul lui septembrie 80% din populație imunizată. Guvernul le-a impus deja angajaților din domeniul medical să se vaccineze dacă vor să-și mai ia salariul. De asemenea, este o cerință și pentru personalul din școli și universități.  Angajații din școli, profesori, portarii, personal tehnic și administrativ, sunt obligați, din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. În absența documentului, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului, conform La Repubblica.

Mai mulți miniștri fac presiuni pentru a extinde obligația asupra întregii populații, dacă nivelul de 80% nu va fi atins luna aceasta. Până acum 70% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani au primit cel puțin o doză, 63% au schema completă.

De asemenea, Italia începe vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru persoanele vulnerabile.

„Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor fragile, în septembrie”, a declarat ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, aflat în conferința de presă, alături de premierul Mario Draghi.

Premierul Draghi a mai anunțat că Italia pregăteşte extinderea utilizării aşa-numitului paşaport sanitar, necesar în prezent pentru călătorii pe distanţe lungi, pentru acces la numeroase activităţi recreative sau de divertisment şi, în acelaşi timp, obligatoriu şi pentru personalul din şcoli, scrie Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult