Acasa InternationalExterne Premierul Kosovo: criminal traficant de droguri şi de organe

Premierul Kosovo: criminal traficant de droguri şi de organe

scris de A.A.
5 afisari

Consiliul Europei susţine că premierul kosovar Hashim Thaci este de fapt şeful unei grupări criminale implicată în traficul de heroină şi de organe umane, acuzându-l că a participat personal la asasinate, transmite Euobserver.com. Deputatul elveţian Dick Marty a publicat un raport bazat pe doi ani de investigaţii şi care urmează să fie prezentat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în cursul zilei de joi.

Raportul lui Marty arată că Hashim Thaci are legături cu criminalitatea organizată încă din anul 1998, când oamenii lui reuniţi în Grupul Drenica au preluat controlul Armatei de Eliberare a Kosovo (KLA) şi asupra tuturor grupărilor de crimă organizată ale albanezilor din regiune. Marty arată că “Rapoarte confidenţiale care acoperă peste un deceniu ale agenţiilor specializate în combaterea traficului de droguri din cel puţin cinci ţări l-au numit pe Hashim Thaci şi alţi membri din grupul Drenica ca fiind cei care controlau traficul de heroină”. “Thaci şi alţi membri ai grupului Drenica sunt adesea numiţi ca fiin jucătorii cheie în rapoartele de informaţii privitoare la structurile mafiote din Kosovo”, mai susţine Dick Marty care afirmă şi că Hashim Thaci a luat parte personal la asasinate, reţineri ilegale şi acte de tortură.

Trafic de organe

Grupul Drenica deşinea lângă Tirana o închisoare privată unde erau ucişi etnici sârbi pentru ca organele lor să fie puse la vânzare pe piaţa neagră a transplanturilor. “În momentul în care chirurgii responsabili de transplant erau gata de operaţie şi pacienţii pregătiţi, unul din membrii grupării executa un prizonier sârb al cărui cadavru era transportat imediat la spital”, se mai arată în raportul Marty. Raportul citat acuză puterile occidentale că nu au făcut mai mult pentru investigarea crimelor săvârşite de albanezi în timpul războaielor din Serbia, iar comunitatea internaţională a eşuat în pedepsirea foştilor lideri ai KLA. La începutul acestei săptămâni, Hashim Thaci a câştigat primele alegeri organizate în Kosovo, iar diplomaţii occidentali au adresat felicitări pentru modul în care au fost organizate aceste alegeri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult