Acasa InternationalExterne Premierul Spaniei: O mare parte din populație va fi vaccinată până în vara anului viitor

Premierul Spaniei: O mare parte din populație va fi vaccinată până în vara anului viitor

scris de Misu Andrei
92 afisari

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a declarat, vineri, că o parte „foarte substanţială” a populaţiei Spaniei va fi vaccinată împotriva COVID-19 până la sfârşitul primului semestru al anului viitor, relatează AFP.

În cadrul unei alocuţiuni în provincia La Rioja, Sanchez a declarat că Spania va fi „prima ţară din UE, împreună cu Germania, care va avea un plan de vaccinare cuprinzător” pentru cei 47 de milioane de cetăţeni ai săi.

Acest plan va fi prezentat, marţi, la următorul Consiliu de Miniştri, a spus el, adăugând că guvernul său lucrează la pregătirea acestuia din septembrie.

„Previziunile noastre sunt că, în toate scenariile rezonabile, o parte foarte substanţială a populaţiei spaniole va putea fi vaccinată, cu toate garanţiile, în prima jumătate a anului” viitor, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Cu peste 42.000 de decese şi peste 1,5 milioane de cazuri, potrivit bilanţului anunţat joi seară, Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Confruntată, ca şi alte ţări europene, cu un al doilea val de infectări, guvernul socialist spaniol a decretat pe 25 octombrie o stare de urgenţă sanitară şi un lockdown pentru o perioadă de şase luni.

În ceea ce priveşte obţinerea unui vaccin, Spania a autorizat miercuri lansarea ultimei faze a studiului clinic al unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul american Johnson&Johnson. Circa 30.000 de persoane din Spania şi alte opt ţări vor participa la studiul clinic al acestui vaccin, care va include două doze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult