Acasa InternationalExterne Premierul ucrainean: Peninsula Crimeea rămâne un teritoriu ucrainean

Premierul ucrainean: Peninsula Crimeea rămâne un teritoriu ucrainean

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a denunțat „agresiunea” a cărei victimă din partea rușilor este țara sa și a repetat că Peninsula Crimeea rămâne un teritoriu ucrainean.

Premierul ucrainean: Peninsula Crimeea rămâne un teritoriu ucrainean (foto:activenews.ro)

„Vecinii noștri ruși au comis o agresiune nejustificată asupra teritoriului nostru național, fără motiv, însă Republica Autonomă Crimeea a fost, este și rămâne un teritoriu ucrainean”, a declarat Iațeniuk pentru cotidianul german Bild. Eforturile diplomatice pentru a exercita presiuni asupra Rusiei s-au intensificat luni, în timp ce Kievul acuză Moscova că transferă în continuare militari în Crimeea, după ce în 24 de ore au aterizat zece elicoptere de luptă și opt avioane de transport.

Kievul a mai acuzat Moscova luni că a dat un ultimatum în care cere ca militarii ucraineni să se predea sub amenințarea că vor fi atacați, informație dezmințită la scurt timp de autoritățile ruse. În interviul său, premierul ucrainean a subliniat că mizează pe o mediere din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), precum și pe ajutorul ONU pentru a se ajunge la o soluție pașnică în acest conflict. „Am demarat discuții multilaterale, pentru că Rusia refuză să poarte discuții în doi. Vom utiliza toate mecanismele de drept internațional pentru a rezolva această problemă. Nu vrea ca Peninsula Crimeea să devină noua Abhazie”, a continuat Iațeniuk, potrivit Agerpres, referindu-se la provincia din Georgia căreia Rusia i-a recunoscut independența în 2008.

7 comentarii

pathfinder 04-03-2014 - 10:15

Crimeea teritoriu ucrainean?!?
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

Europeanuul 05-03-2014 - 10:12

Rusii ramasi inafara noii federatii rusesti traiesc cu complexe (au devenit straini intr-un spatiu pe care il considerau candva patria lor). Putin isi incoarda muschiul dar cum am mai spus, nu-si permite sa intre intr-un razboi (iata ca in Crimeea vor veni observatorii OSCE).

pathfinder 05-03-2014 - 10:34

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Te rog frumos sa consulti istoria Crimeei.

Dupa aia sa ne explici ce dracu’ pot sa faca aia de la OSCE. 🙂

UnUL 05-03-2014 - 11:06

Corect ar fi să se facă un schimb de p o p u l a ț i i: să plece rușii de acolo în zona Kazan și să se întoarcă în Crimeea tătarii din Tatarstan, care n-au ce căuta pe Volga.

Tache 04-03-2014 - 11:08

Arseni Iațeniuk asta este fratele alb al lui Parpanghel.

UnUL 05-03-2014 - 11:04

Și tu ești fratele alb al unui șef de trib canibal din jungla amazoniană.

urbos 04-03-2014 - 11:17

S-a incins tarata-n usturoiat?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult