Acasa InternationalExterne Presa britanică: Grecii se plimbă gratis cu metroul

Presa britanică: Grecii se plimbă gratis cu metroul

scris de M.A.
5 afisari

Ştiaţi că în Grecia călătoria cu metroul e gratis? Sau că statul pierde din evaziune, anual, peste 1,6 miliarde de euro şi s-a ajuns la situaţia halucinantă de a urmări din elicopter cine nu-şi declară piscinele ca să evite plata impozitelor?

Metroul din Atena (foto athensguide.com)

Metroul din Atena (foto athensguide.com)

Metroul din Atena este o plăcere. Are aer condiţionat, cu plasme ce întreţin buna dispoziţie a pasagerilor, iar trenurile vin şi pleacă întotdeauna la timp. Şi totul e gratis pentru toţi cei 5 milioane de locuitori ai capitalei Greciei.

Acesta este exemplul de la care pornesc jurnaliştii de la Daily Mail când analizează cauzele care au stat la baza situaţiei financiare dezastruoase în care se află Grecia la ora actuală, transmite Mediafax.

„O cultură a lăcomiei, a evaziunii şi a risipei scandaloase”, aşa caracterizează presa britanică principala cauză care a dus la dezastrul financiar din Grecia.

Nu există turnicheţi care să blocheze intrarea sau să permită ieşirea din impresionanta reţea subterană a metroului din Atena, iar cetăţenii sunt în schimb să „valideze” tichetele înainte de îmbarcarea în trenuri. Puţini se sinchisesc însă de asta pentru că nimeni şi nimic nu-i obligă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult