Acasa InternationalExterne Presa din Ucraina: Romania a inghitit Insula Serpilor ca Dracula si a cerut si desert

Presa din Ucraina: Romania a inghitit Insula Serpilor ca Dracula si a cerut si desert

scris de Ziua Veche
153 afisari

.Un comentariu din presa ucraineana, legat de protestele de sambata privind acordul de la Harkov (n.red. – semnat pe 21 aprilie intre Kiev si Moscova, privind prelungirea stationarii flotei ruse in Crimeea, pana in 2042), aduce acuzatii fostului presedinte ucrainean Iuscenko, dar se ia si de Romania. In materialul intitulat „Pentru cei care ‚iubesc’ Ucraina”, publicat pe Segodnya.ua, autorul, Olesi Buzina, il acuza pe Iuscenko ca a „facut cadou” Romaniei o bucata din platoul continental ucrainean.


Buzina face apel la manifestanti, intrebandu-i de ce protesteaza acum si nu au reactionat atunci, cu toate ca fiecare a inteles ce se intampla. Autorul sustine ca nimeni nu a vrut sa vada ca „Romania nu a propus nici macar un banut pentru regiunea petroliera din jurul Insulei Serpilor. Romania a inghitit-o, ca Dracula, si a cerut la desert si o parte din calea de navigatie de pe Dunare (n. red. – Canalul Bastroe), primind imediat un refuz din partea noii puteri, deja neportocalii, a Ucrainei.” Olesi Buzina apreciaza ca acordul de la Harkov va fi ratificat cu sau fara proteste, pentru ca este avantajos atat pentru Ucraina, cat si pentru Rusia. El afirma ca pana si Timosenko are de castigat din aceasta afacere, oferindu-i-se sansa de „a-si mai scarpina inca o data limba de microfon” .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult