Acasa InternationalExterne Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu

Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu

scris de M.A.
1 afisari

Demersul a fost declanşat în contextul în care ONG-urile şi o parte a presei române denunţă o „derivă antidemocratică” şi „atingeri aduse statului de drept fără precedent”, scrie AFP, care a acordat spaţii ample evoluţiei, publicând mai multe materiale, inclusiv o cronologie a celor „două luni de criză politică”, începând din aprilie, cu îndepărtarea prin moţiune de cenzură a Guvernului anterior.

Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu

Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu

Documentul ce vizează suspendarea preşedintelui, care urmează să fie prezentat joi în Parlament, îl acuză pe Băsescu de „sabotarea democraţiei” şi „încălcarea separării puterilor şi independenţei justiţiei”, scrie agenţia franceză, care precizează că preşedintele român a fost, deja, suspendat anterior, în mai 2007, la numai cinci luni de la aderarea României la Uniunea Europeană.

În cazul în care Parlamentul votează pentru suspendarea preşedintelui, urmează organizarea unui referendum, anunţă BBC şi CNN, care prezintă, ca şi AFP, acest mecanism pus în mişcare.

De asemenea RFE-RL scrie într-un material amplu că Occidentul vrea o Românie stabilă, apreciind totodată că societatea civilă a reacţionat puternic, transmite Mediafax.

„Lupta pentru putere zguduie politica românească”, comentează Deutsche Welle în pagina electronică, într-un amplu material cu acest titlu. „Ar trebui să cer CE să ia în considerare dacă să demareze proceduri cu privire la încălcarea tratatelor UE”, a declarat Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german şi membru al Partidului Crestin-Democrat (CDU), citând suspendarea dreptului de vot al României.

Krichbaum, din cadrul partidului condus de cancelarul Angela Merkel, mai notează că UE a adoptat măsuri împotriva unor acţiuni al căror caracter democratic a fost pus la îndoială în Ungaria, subliniind că ceea ce se întâmplă în prezent în România este „mult mai rău” decât în Ungaria.

Site-ul EuropeanVoice.com scrie că „România se frământă”, comentând epidodul prezenţei premierului Victor Ponta la Consiliul European. „Ar putea fi ultimul său summit, având în vedere că depune eforturi să scape de acuzaţiile de plagiat”, apreciză site-ul, adăugând că ultimele evoluţii par să aducă unele „complicaţii suplimentare pentru oficialii CE care lucrează, în prezent, la raportul anual de evaluare a progreselor României, care va fi publicat curând”.

Postul de radio Voice of Russia, care citează publicaţia Moscow Time, scrie în pagina online că românii nu au fost de acord, la referendumul din 2007, cu suspendarea preşedintelui român. Însă, în prezent, Partidul Liberal-Democrat, care îl susţine pe preşedinte, a scăzut la un nivel de 12% în sondaje, în urma aplicării măsurilor de austeritate recomandate de FMI şi CE, comentează postul de radio.

9 comentarii

MI-5 05-07-2012 - 13:31

Krichaum are capul plin cu aburi de bere.

Romeo2110 06-07-2012 - 10:18

JIGODII DIN UE- UNTI-VA !
SPURCATILOR !

pensionar 08-07-2012 - 07:24

Politicienii romani sunt „falsi”, niciodata nu au vrut binele natiunii, ci numai binele lor.
Nu vom scapa de acestia niciodata daca toata familia lor nu va fi dezmostenita de toate „castigurile” obtinute prin frauda.
Romanii trebuie sa inteleaga ca asa nu se mai poate si ca trebuie pus capat acum acestei tarasenii.
Acestia ne prostesc pe fata prin toate mijloacele, ridicati-va romani si luati atitudine pana cand nu va fi prea tarziu.
Doamne ajuta !

Tache 08-07-2012 - 07:31

Politicienii romani sunt senzationali !! Si-au facut datoria fata de patrie cu Mult peste Vulg…..

Ramane de vazut daca poporul roman Isi Merita Elitele !!!!

Tache 08-07-2012 - 07:42

Resimt mandria de a fi Roman !! Este spectaculos ceea ce s-a intamplat in Romania. Radicalismul Legal !!!!

Doamne, ajuta-i pe Romani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tache 08-07-2012 - 07:48

Eu am avut intotdeauna tendinta spre arme si munitii… De peste 30 de ani…..Daca era dupa mine, s-ar fi rezolvat intr-o baie de sange…..

jan dinu 08-07-2012 - 08:38

Elena Ceausescu …era mai umana :
Prefera baia in lapte …,nu-i tirziu daca faci shi tu
o alta alegere : o sauna finlandeza cu una locala …
ti-o mai scoala …..
JD-USA

Tache 08-07-2012 - 09:01

Am intalnit un cetatean din Bangladesh, prin 1992 sau cam asa ceva, care m-a intrebat cu candoare:

— Este adevarat ca Ceausescu facea baie in sange de copii, baieti si fete, pentru a-si mentine tineretea ?

Am fost surprins ca avea dileme si intrebari !!! Deci isi punea intrebari…..Nu stia ce sa creada….

Este intamplare adevarata !!! Jur pe orice !!!!

Tache 08-07-2012 - 09:06

Pentru mine ce este peste Rhin, la vest, este TransBangladesh. Welschland !!!

Romanii abia acum fac cunostinta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult