Acasa InternationalExterne Presa rusă a început să vehiculeze numele unui posibil înlocuitor al lui Șoigu

Presa rusă a început să vehiculeze numele unui posibil înlocuitor al lui Șoigu

scris de Misu Andrei
86 Afisari

Relatări privind posibila înlocuire a ministrului rus al apărării Serghei Șoigu cu guvernatorul regiunii Tula au început să fie preluate de portalurile rusești.

Anunţul făcut de Rusia referitor la Ucraina

Alecsei Diumin, guvernatorul regiunii Tula, este vehiculat ca urmând să fie numit în fruntea Ministerului rus al Apărării în locul lui Șoigu, în contextul în care șeful Wagner a cerut repetat demisia acestuia din urmă.

Canalele de Telegram afiliate companiei militare private Wagner au publicat mesaje laudative la adresa lui Diumin, iar alte postări au indicat și o posibilă schimbare a actualului Șef al Statului Major Valeri Gherasimov. Totodată, pe canalele rusești de propagandă de pe rețelele sociale a fost redistribuită masiv o postare publicată inițial pe canalul oficial al administrației din Tula relatând despre o vizită a guvernatorului la cartierul permanent al „batalionului Tula”.

Concomitent, Ria Novosti a relatat că în prezent guvernatorul își îndeplinește sarcinile de lucru în regiunea pe care o administrează.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a oferit un răspuns la întrebarea dacă Diumin a participat la negocierile cu PMC Wagner.

Ulterior, guvernul regional a declarat că Diumin s-a ocupat continuu de gestionarea regiunii și că negocierile cu Prigojin îi depășesc autoritatea.

În timpul rebeliunii Wagner, au existat informații potrivit cărora guvernatorul ar fi participat la negocieri cu finanțatorul companiei militare private, însă autoritățile regionale au calificat aceste relatări drept nesigure.

Prigojin însuși s-a folosit din nou de ocazie pentru a cere demisia actualului ministru rus al apărării, Serghei Șoigu, pe care l-a criticat constant pentru incompetență. Totuși, după ce Prigojin a anunțat că pune capăt „marșului dreptății” spre Moscova, Peskov a declarat că nu are cunoștință de nicio schimbare „în ceea ce privește încrederea în ministrul apărării”.Alecsei Diumin este fosta gardă de corp a lui Putin și fost ministru adjunct al Apărării. Surse din presa rusă l-au numit unul dintre patronii lui Prigojin. Se spune că cei doi sunt cunoștințe vechi și sunt în relații de prietenie, iar tehnologii politici ai șefului Wagner au participat la campania electorală din 2016 a guvernatorului Tula.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS