Acasa InternationalExterne Presa rusă despre Summitul G20 de la Brisbane

Presa rusă despre Summitul G20 de la Brisbane

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Presa rusă consideră în mare parte că Summitul G20 din Australia a accentuat divergențele dintre Rusia și Occident, prin primirea care i-a fost făcută lui Putin.

Presa rusă despre Summitul G20 de la Brisbane (Foto:dw.de)

Presa rusă despre Summitul G20 de la Brisbane (Foto:dw.de)

Cotidianul Vedemosti a scris că Summitul G20 de la Brisbane din acest weekend „a demonstrat că Rusia şi Occidentul nu au putut găsi limbă comună”, iar „contradicţiile dintre cele două tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodată: dacă mai înainte divergenţele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate în public”. Ziraul a mai menționat că din punctul de vedere al soluționării problemele summitul nu a avut nici un efect, întrucât „poziţiile Rusiei şi Occidentului rămân ireconciliabile”.

„Criza din Ucraina a transformat summitul într-un club geopolitic de discuţii, unde preşedintele Putin şi opozanţii săi intransigenţi au fost în centrul atenţiei”, scris și Kommersant, care menționează că „în pofida presiunilor exercitate de Occident, Moscova a reuşit să realizeze cel mai important scop la summitul G20: să evite un scandal major şi să continue dialogul cu opozanţii cei mai duri”. Cotidianul pro-Kremlin, Izvestia, sublininează că liderul de la Kremlin a fost primit de occidentali „foarte rece” şi a fost „plasat în umbră pe fotografia de grup”, iar în ceea ce priveşte preşedintele rus, acesta „s-a comportat cu sânge rece”.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reproşându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni. Conform mediafax, președintele Vladimir Putin a plecat de la summit înainte de final, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, din cauza crizei ucrainene. Totuşi, Kremlinul a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali. Preşedintele american Barack Obama a avertizat ulterior că „izolarea” Rusiei „va continua” dacă preşedintele rus nu va face astfel încât Acordurile de la Minsk să fie respectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult