Acasa InternationalExterne UPDATE: La Smolensk, pilotii polonezi au fost dirijati intr-un amestec de rusa si engleza

UPDATE: La Smolensk, pilotii polonezi au fost dirijati intr-un amestec de rusa si engleza

scris de Ziua Veche
6 afisari

Una dintre cauzele prabusirii avionului Tu-154, in care se afla presedintele polonez, insotit de o mare parte a conducerii tarii, ar putea fi proasta comunicare intre controlorii de zbor si piloti, scriu Komsomolskaya Pravda si LifeNews. Potrivit celor doua publicatii ruse, care au intervievat fiecare cate un controlor de zbor de la turnul de control al aeroportului militar din Smolensk, comunicarea cu pilotii polonezi s-a facut intr-un amestec de rusa si engleza.
Astfel, sustine Komsomolskaya Pravda, colonelul Anatloi Muraviev a declarat ca s-au „inteles cu echipajul polonez ‘fifty-fifty”‘. „Coordonatorul vorbea cu pilotul polonez in rusa si era ajutat de altii, care ii sopteau fraze in engleza. Este greu de spus daca pilotul a inteles ceva. Bariera lingvistica ar putea sta la baza accidentului„, a declarat Muraviev.

Anatoli Muraviev a declarat ca avionul presedintelui polonez ajunsese al treilea la aterizare si ca nu au existat probleme cu primele doua avioane. Controlorul de zbor precizeaza ca le-a recomandat pilotilor polonezi sa aterizeze pe un alt aeroport, dar pilotii nu au vrut sa asculte recomandarile rusilor. De asemenea, Muraviev pune aceasta „incapatanare” pe seama presiunii asupra pilotilor, avand in vedere ca in avion se aflau personaje atat de importante. El a amintit o situatie asemanatoare, cand Kaczynski a lasat de inteles ca va concedia un echipaj din cauza ca pilotii au aterizat avionul pe un aeroport de rezerva, conform Komsomoliskaia Pravda.

Pavel Pliusnin, controlor de zbor al avionului presedintelui Kaczynski, considera ca pilotii au intampinat greutati la aterizarea avionului prezidential pentru ca echipajul polonez “se descurca mai greu cu cifrele in rusa”. El afirma ca pilotii polonezi nu raportau inaltimea la care se aflau, date importante pentru aterizarea oricarui avion. Controlorii de zbor rusi au incercat sa-i convinga, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, sa aterizeze pe un aerodrom de rezerva, sau intr-un alt oras, dar pilotii polonezi au refuzat, a declarat Pavel Pliusnin intr-un interviu pentru LifeNews. Dupa un timp, insa, pilotii nu au mai raportat nici inaltimea la care se aflau, nici nu au mai dat vreun semn prin statia radio.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult