Acasa InternationalExterne Președintele Austriei dezaprobă decizia Guvernului de a bloca aderarea României la Schengen

Președintele Austriei dezaprobă decizia Guvernului de a bloca aderarea României la Schengen

scris de Misu Andrei
47 Afisari

Președintele austriac Alexander Van der Bellen a declarat, vineri, că regretă hotărârea guvernului său de a bloca aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, relatează Reuters, conform Agerpres.

Este adevărat că Austria este într-o situaţie dificilă ca urmare a numărului foarte mare de solicitanţi de azil. Dar blocarea (aderării la) Schengen nu contribuie la o soluţie”, a scris președintele Austriei pe Twitter. Mai mult decât atât, Van der Bellen și-a exprimat speranța că în scurt timp va fi găsită o rezolvare prin dialog cu partenerii din Uniunea Europeană.

De asemenea, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a declarat că este „supărat” că „s-a trezit cu documentele juridice” ale extinderii spațiului de liberă circulație pe masă.

Amintim că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a fost respinsă, joi, în cadrul Consiliului JAI.

Conform unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a realizat cu două voturi împotrivă, al Austriei și al Olandei. Totodată, Croația a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult