Acasa InternationalExterne Președintele Chinei, Xi Jinping oferă vaccinul chinezesc țărilor din Estul și Centrul Europei

Președintele Chinei, Xi Jinping oferă vaccinul chinezesc țărilor din Estul și Centrul Europei

scris de Misu Andrei
167 afisari

Președintele Chinei a oferit marţi vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor din centrul şi estul Europei, lansând în acelaşi timp un apel la creşterea cooperării şi colaborării, transmite dpa.

Xi Jinping

China este pregătită pentru cooperare în domeniul vaccinurilor, a afirmat preşedintele Xi Jinping cu prilejul unui summit online cu 17 ţări din Europa Centrală şi de Est, potrivit agenţiei Xinhua, citată de Agerpres.

Xi a menţionat că Serbia a primit deja un milion de doze de vaccin de la o companie chineză şi că Ungaria a semnat un acord cu un producător chinez.

China va analiza în mod activ oportunităţi similare cu alte ţări din regiune, a adăugat preşedintele Xi.

Beijingul a investit miliarde de euro în infrastructură în sudul şi estul Europei în ultimii ani. Această politică a fost criticată, printre alţii de Uniunea Europeană, drept o tentativă de extindere a influenţei Chinei şi de divizare a Europei, aminteşte dpa.

1 comentariu

Tiberiu 13-02-2021 - 13:58

Unde se găsește vaccinul chnez? este fără nanoroboți și alte chesti care provoacă autism, moartea sau mai rău, schizofrenie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult