Acasa InternationalExterne Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte: „Voi alegeți, vaccin sau închisoare”

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte: „Voi alegeți, vaccin sau închisoare”

scris de Misu Andrei
50 afisari

Președintele filipinez Rodrigo Duterte îi amenință cu închisoarea pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID. Filipine se confruntă cu una din cele mai dificile situații printre țările din Asia, cu peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și mai mult de 23.000 de decese, scrie Reuters.

„Voi alegeți, vaccin sau închisoare”, a spus luni Rodrigo Duterte în cadrul unei declarații televizate, în condițiile în care prezența la centrele de vaccinare din capitala Manila este scăzută. Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune duvernul”.

Declarația lui este în contradicție cu cea a oficialilor din sănătate, care îndeamnă populația să se vaccineze, dar spun că vaccinarea este voluntară.  Până pe 20 iunie, fuseseră vaccinați complet 2,1 milioane de filipinezi, un progres lent spre ținta guvernului de a imuniza 70 de milioane de oameni până la finele anului, dintr-o populație de 110 milioane de oameni.

Duterte, care a fost criticat pentru abordarea lui dură în controlarea epidemiei de coronavirus, și-a menținut și decizia de a ține școlile închise.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult