Acasa InternationalExterne Presedintele Germaniei, anchetat pentru abuzuri de bunuri sociale

Presedintele Germaniei, anchetat pentru abuzuri de bunuri sociale

scris de Ziua Veche
1 afisari

Christian Wulff Parlamentul german a anuntat joi deschiderea unei anchete in urma suspiciunilor existente ca presedintele Christian Wulff ar fi comis nereguli in cursul campaniilor electorale anterioare accederii sale la sefia statului, informeaza AFP.Ancheta a fost declansata in urma publicarii unui articol in cotidianul Leipziger Volkszeitung in care se afirma ca presedintele Wulff, in perioada in care conducea landul Saxonia Inferioara, ar fi facut sa lucreze mai multi ani un purtator de cuvant al unei intreprinderi publice in timpul programului sau de lucru pentru a-l ajuta sa-si pregateasca campaniile electorale si pe cele ale altui membru al partidului sau, CDU.
Ziarul citeaza un raport de activitate al intreprinderii publice respective, Stadtwerke Wolfsburg, si arata ca o ancheta a fost deschisa de parchetul competent.
Masini de serviciu, telefoane portabile si ordinatoare au fost utilizate de asemenea abuziv pentru campanii electorale, potrivit cotidianului.Un membru al opozitiei social-democrate /SPD/, Thomas Oppermann, a estimat prejudiciul adus astfel intreprinderii municipale din Wolfsburg la 400.000 de euro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult