Acasa InternationalExterne Preşedintele Iranului acuză Israelul pentru “Inocenţa musulmanilor”

Preşedintele Iranului acuză Israelul pentru “Inocenţa musulmanilor”

scris de Laurentiu Banches
225 Afisari

Mahmoud Ahmadinejad este de părere că filmul antiislam “Inocenţa musulmanilor” este rezultatul unui “complot israelian”.

Preşedintele Iranului acuză Israelul pentru “Inocenţa musulmanilor”

Preşedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad a ţinut un discurs cu ocazia unei defilări militare organizată la Teheran, în care a declarat că „faptul că Statele Unite pretind că nu au putut cenzura filmul, în numele libertăţii de exprimare, este o înşelătorie”. Potrivit mediafax, Ahmadinejad a menţionat că „Filmul este rezultatul unui complot israelian care are rolul divizării musulmanilor şi provocării unui conflict confesional”.

Filmul „Inocenţa musulmanilor”, realizat în Statele Unite de o echipă de amatori, a provocat proteste violente în statele musulmane, soldate cu zeci de morţi, printre victime numărăndu-se şi ambasadorul american în Libia. De asemenea, Mahmoud Ahmadinejad a făcut referire la Holocaust, spunând despre israelieni că „Protestează când există întrebări referitoare la un eveniment istoric. Ameninţă şi exercită presiuni asupra naţiunilor, dar, când este vorba de obscenităţi la adresa unor lucruri sfinte şi la adresa profeţilor, au ca pretext libertatea de exprimare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult