Acasa InternationalExterne Preşedintele parlamentului ungar: Guvernul României, necivilizat şi barbar

Preşedintele parlamentului ungar: Guvernul României, necivilizat şi barbar

scris de M.A.
21 afisari

Guvernul României este neprietenos, necivilizat şi barbar şi va fi afectat de refuzul reînhumării lui Nyiro Jozsef, a declarat preşedintele parlamentului ungar, Kover Laszlo.

Kover Laszlo - Presedintele parlamentului ungar - Guvernul Romaniei este necivilizat si barbar

Kover Laszlo - Presedintele parlamentului ungar - Guvernul Romaniei este necivilizat si barbar (foto: hirado.hu)

Kover Laszlo a declarat presei, înainte de începerea ceremoniei de comemorare, că scandalul creat în jurul reînhumării scriitorului nu poate fi considerat ca fiind un incident diplomatic, dar a carcterizat nepermis de dur Guvernul de la Bucureşti.

”A fost foarte surprinzător comportamentul neprietenos, necivilizat şi barbar al noului Guvern român de a-i refuza lui Nyiro Jozsef posibilitatea de a se odihni acasă, în pământul natal. Suntem acuzaţi în mod ruşinos şi noi şi Nyiro şi a existat o adevărată vânătoare după urna cu cenuşă din partea Guvernului, care a depăşit limita comicului. (…) Niciodată nu am participat la o astfel de comedie absurdă”, a declarat, la Odorheiu Secuiesc, Kover Laszlo, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va înainta o notă de protest către autorităţile române, preşedintele parlamentului ungar a spus că a trimis deja scrisori preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului României, cărora le-a cerut sprijinul.

”Noi nu suntem interesaţi în a crea tensiuni şi sunt convins că singura cale a relaţiilor dintre cele două state, guverne şi naţiuni este cooperarea. Nu există o alternativă. Eu cred că şi cei care au ajuns acum brusc la guvernare vor recunoaşte acest lucru, sau, dacă nu, ei vor fi principalii afectaţi”, a afirmat Kover Laszlo. El a precizat că partea română va avea sentimentul unei victorii, întrucât a împiedicat reînhumarea lui Nyiro Jozsef, dar consideră că atâta vreme cât România este un stat de drept atunci există posibilitatea ca rămăşiţele scriitorului maghiar să fie îngropate aici.

Peste două mii de persoane participă la ceremonia de comemorare a scriitorului maghiar, care are loc pe un teren privat al Bisericii romano-catolice din Odorheiu Secuiesc. La eveniment a fost prezent şi preşedintele partidului de extremă dreaptă Jobbik, din Ungaria, Vona Gabor.

45 comentarii

digital 27-05-2012 - 19:24

”…”Noi nu suntem interesaţi în a crea tensiuni şi….”

HAHAHA!corect!ei nu le creează,ci doar le pun pe tapet!
HAHAHA!
jeghoșii dreq!

Tache 28-05-2012 - 06:31

Nooooo tensioooon, nooooo cryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!1

iou 27-05-2012 - 20:04

sopiameg bozgore toate au o limita nu crezi?daca am avea o conducere NATIONALA adevarata ar trebui rupte reletiile bilaterale sa vezi atunci ce RESPECTATI AM FI da si guvernul tonta e tot din esalonul 4 5 al UTC ului

Tache 28-05-2012 - 06:33

Cand este ultima oara in care ai folosit hartie igienica ? Spune cintit !!! Caci altfel se vede ca esti din cei 50% dintre romani care nu au WC-eu in casa.

urbos 27-05-2012 - 20:06

Crapa scarba mache de oftica, orice scandal cu bozgorii mai aduna procente la USL.

BULA 27-05-2012 - 20:34

Credeam ca esti mort si cu cenusa la borcan. Asa dadeau de inteles Parpanghel si Tomi.

BULA 27-05-2012 - 20:49

Fii demn, ca acum te-au demascat astia doi.

Tache 28-05-2012 - 06:40

Noi toti trebuie sa fim demni, Bula. Demnitatea este vitala pentru noi. Un om nu moare inainte sa-i moara Numele.

urbos 27-05-2012 - 21:07

Cine stie pe cine au mai omorat si talharit dementii aia, cu ce altceva sa se ocupe?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 21:17

FaBula cu pensioara de 4000 Roni o M.A.I in in.GHITA neacsule ?

MIRCEA 27-05-2012 - 20:22

Cinste lui Marga in felul acesta arata ca ii pasa de natiunea a carei ministru este nu primeste salariu degeaba.Acest ministu Kover a vrut sa se cace in capul Romanilor, aducind urna unui asasin al romanilor cum insusi gu vernul ungar de dupa 45 il numeste.Romanilor din ungaria ce drepuri le acorda parlamentul de la Budapesta? Dreptul la un reprezentant al minoritatilor.Sa le fie rusine guvernantilor unguri.

BULA 27-05-2012 - 20:30

Ungurii o cauta cu lumanarea aprinsa. Se iau de toate popoarele invecinate si viseaza sa redevina stapani de sclavi si sa refaca Imperiul Austro-Ungar. O sa ramana cu buza umflata.

Tache 28-05-2012 - 06:12

Ungurii sunt mai alerti, din punct de vedere intelectual, si ceva mai educati, decat romanii. La romani trebuie intotdeauna sa le faci educatie. Caci altfel ei nu stiu nordul-sudul-estul-vestul.

BULA 28-05-2012 - 06:52

Ungurii nu sunt mai destepti decat romanii, dar i-a ridicat religia catolica, prin modul in care ii organizeaza si prin militantism. Catolicismul a facut ca occidentalii sa fie inaintea esticilor. Ne place sau nu, trebuie sa recunoastem ca ortodoxia este deficitara, prin faptul ca popii ortodocsi nu se implica cu nimic in educarea pop.ulatiei, in sensul de a avea proiecte comune. Popii ortodocsi se insoara, au familie, copii, interese proprii. Pentru ei popia este un serviciu banos si cu munca putina. La catolici popii nu se casatoresc si se ataseaza de grupul de credinciosi pastoriti.

luca d 28-05-2012 - 12:35

În unele privinţe aveţi dreptate. Totuşi, făă ortodoxie cred că românii ar fi dispărut. Un exemplu este maghiarizarea forţateăa românilor din judeţul Covasna prin Biserică – 1916-1918 “Încetarea stării de neutralitate a României şi decizia de intrare în război, au avut drept consecinţă declanşarea de către Ungaria a uneia dintre cele mai violente şi criminale acţiuni de reprimare a tot ceea ce era românesc în Transilvania. Atrocităţile săvârşite de autorităţile ungare faţă de preoţii ortodocşi români s-au materializat prin condamnări, deportări, torturi şi crime !!!… Românii ortodocşi, rămaşi fără preoţii lor, au fost supuşi celor mai diversificate forme de presiune pentru a trece la religiile maghiare – catolică, reformată, evanghelică şi unitariană – dintre care se detaşează ameninţarea cu deportarea în Galiţia şi Serbia, confiscarea averii şi închisoarea ! Prin trecerea forţată a românilor la confesiunile maghiare se urmărea maghiarizarea lor !!! Există numeroase fonduri de arhivă care conţin dovezile monstruozităţilor comise în acei ani de înaintaşii (atât din Ungaria, cât şi din România ) celor care azi încearcă să şantajeze statul român în scopul obţinerii autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc ( zona la care facem referire pentru perioada 1916 – 1918 când, înaintaşii lor, au depus eforturi uriaşe de maghiarizare forţată a românilor). Românii ortodocşi din localităţi ca: Bixad, Chichiş, Ozun, Micfalău, Dobolii de Jos, Barcani, Sfântu Gheorghe, Aita, Belin, Breţcu, Ojdula şi multe altele, toate din Judeţul Covasna, au fost bătuţi, torturaţi şi condamnaţi la închisoare pentru a fi obligaţi să accepte maghiarizarea prin trecerea la cultele maghiare !!! …
Oare dacă cu toată această politică de maghiarizare, practicată timp îndelungat asupra românilor, azi, etnicii maghiari din România numără numai cca. 1.600.000-1.700.000, câţi ar fi fost ei, azi, fără a-i maghiariza pe unii dintre românii transilvăneni???!!! Probabil cu ceva mai mulţi decât secuii care s-au declarat oficial, ca etnie în România, cca. 300 ! “

Ciu Huhu 28-05-2012 - 15:07

Faptele ungurilor din Istorie, dovedesc ca ungurii-s un popor de monstrii singerosi si periculosi, e un blestem mare pentru romani sa aiba vecini pe acesti monstrii!!!

Tache 28-05-2012 - 06:24

Ce mai fac politistii unguri din Cluj, pe care i-ai laudat atata ?

luca d 27-05-2012 - 21:25

Akos Kertész, scriitor ungur de origine evreiasca sustine ca poporul ungar este ‘inferior genetic’.

Tache 28-05-2012 - 06:18

L-ai intrebat pe evreul Akos Kertész ce sustine despre poporul roman ?

luca d 28-05-2012 - 13:04

ÎNu l-am întrebat, dar am citit ce scrie un medic evreu, fost deportat de către unguri, dr. Jeno Karoly.
Majoritatea evreilor ardeleni au refuzat, dupa 1918, oferta autoritatilor române de a infiinta scoli evreiesti, preferându-le pe cele unguresti: “Suntem unguri de rit mozaic – spuneau oficialii evreimii. Limba noastra materna este maghiara. Formatia noastra spirituala este strâns legata de Sf. Stefan si Sf. Ladislau. Impreuna cu ei formam o comunitate morala unita…” (N.M. Nagy-Talavera, op. cit., pp. 213 si 319: “Evreii transilvaneni si-au mentinut identitatea lor ungara in timpul celor 22 de ani de guvernare româneasca”. In anii Diktatului, evreii transilvaneni aveau apoi sa constate ca in companiile de munca fortata nu se mergea cu podoabele unor galoane, ci in zdrentele mizeriilor proprii. Astfel erau adapostiti sub cerul liber ori in grajduri pline de paduchi, chinuiti de foame, de frig si boli, expusi la diverse metode agresive de nimicire.
Iata ce zice eminentul doctor în “Scrisoare deschisa catre un prieten maghiar din România”4
“In primavara anului 1944 evenimentele ingrozitoare, fara seaman in istoria omenirii, s-au abatut asupra evreilor din Ardealul de Nord. Cu concursul maselor largi ale ungurilor bandele horthyste si jandarmii cu pene de cocos au târât in fabricile mortii 150.000 evrei din aceasta parte a tarii. Din acestia numai o mica parte s-au inapoiat, ceilalti, printre care si copiii nostri au fost macelariti. Acesta este faptul istoric, care nu poate fi nici negat, nici infrumusetat.
Dominatia de 4 ani a regimului ungar in Transilvania de Nord a cauzat ingrozitoare rani atât evreilor cât si românilor…Unii exponenti ai ungurilor din România ataca cu discursuri bombastice si articole fulminante “reactiunea” româna, dar, timp de un an si mai bine n-au gasit prilej si ocazie ca oficial si in mod solemn sa condamne faptele trecutului. In anul 1944, mila pentru noi n-a existat, iar acum ne refuza si cuvintele de consolare…

Ce instincte bestiale s-au descatusat la acei honvezi din compania mea de munca, care din pura distractie au batut pâna la moarte pe trei dintre camarazii mei, sau la ceilalti honvezi si ofiteri din Ucraina sau Bor, care fara nici un motiv, dar cu o cruzime animalica, au chinuit si omorât pe cei din companiile de munca, care vorbeau aceeasi limba cu ei.
De altminteri si camarazii români au avut amare experiente in jurul punerii in practica a “ideii Sfântului Stefan”. Ip, Trasnea, Novisad etc. sunt semne de intrebare pline cu sânge.”
Dacă doriţi mai mult accesaţi
http://www.oocities.org/rsorban/marturiile_jeno_kiraly.htm

luca d 27-05-2012 - 21:47

Uite cine vorbeşte de BARBARIE.
Câtă dreptate a avut francezul L. Musset: „Venirea ungurilor a fost privită ca un fel de catastrofă cosmică, ca e expresie a mâniei divine; erau consideraţi capabili de orice fără seamă, că beau sângele morţilor, că erau antropofagi, … iar, nu există nici o ferocitate care să nu fie pusă pe seama lor, … , ciocnirile cu ungurii s-au transformat pentru occidentali în adevărate masacre” – evident, până la Lech 955, când ungurii au fost decimaţi, distruşi până la unul, dar după zeci de ani de lupte.

Cum s-au comportat “rămăşiţele” lor în Ardealul de Nord vremelnic ocupat?
Dupa Dictatul de la Viena din 30 august 1940, nord-vestul Transilvaniei a intrat sub ocupatie maghiara. Doua armate ungare au patruns pe teritoriul Ardealului anexat. Obiectivul principal era epurarea etnica si, ca sa-i determine pe oláhok (“vlahi”) sa-si paraseasca locurile natale.
In doar 11 zile au fost asasinati aproximativ 1.000 de romani. Localitatile martire au fost Ip, Treznea, Ciumara, Moisei, Aita Seaca, Sarmasu, Ludus, Sandominic, Aghires, Huedin, Harcana, Nusfalau. Masacre au avut loc si in alte localitati: Cerisa, Marca, Bretcu, Muresenii de Campie, Mihai Bravu, Zalau, Huedin, Zabala, Halmasd, Santion, Cosniciu de Sus, Camar, Arghires, Sucutard, Ditrau, Suciu de Sus, Tarian, Prundu Bargaului, Catina, Rachitis, Sincai, Turda, Ozd, Gadalin.
La aceste masacre au participat in primul rand localnicii maghiari si secui, care au folosit si drept „calauze”, aratand soldatilor hortisti casele romanilor. Au participat preoti maghiari, conti, ca Albert Wass si tac-su, Andrei, condamnati de Tribunalul de la Cluj la moarte in contumacie pentru uciderea a 14 romani.
Dar până la sosire “călăilor în uniformă” au acţionat criminalii din bandele “tüzharcos”. După cum recunoştea la 15 noiembrie 1940 fostul consul al Ungariei la Cluj, dr. Bothmer Károly – grupele de “tüzharcos” au fost „organizate și conduse de Kerekes István, Király Zoltán, Málnassy Tivadar, József Nyírő , dr. Szász Ferenc, Veres Lajos, Lengyel József , Pataky Kálman, aflați sub comanda lui Kováts Arpád, fost ofițer de carieră”.
„Tüzharcos” (Magyar Tüzharcos Szövetség – pronunţat tuzharţoş – tradus „luptători înarmaţi/de foc”, brigazi formate in special din fosti rezervisti).
Acum, Albert are statuie la Odorheiul Secuiesc, fara nume, purtand inscriptia „secuiul ratacitor”. Secuii ii atarna ghirlande de gat, spre vesnica pomenire.
De cate ori li s-a dat ocazia, maghiarii si secuii i-au atacat in bande pe romani, n-au limite cand sunt multi impotriva unuia singur, vezi cazul maiorului Agache, linsat bestial de unguri in 1989, si cazul Mihai Cofariu, din martie 1990.
Cat despre scoli! Pe teritoriul Ardealului cedat functionau, la 30 august 1940, 67 de unitati de invatamant liceal, profesional si superior. In anul 1940/1941 mai functiona un singur liceu cu limba de predare romana – cel din Nasaud – si numai sapte sectii romanesti in cadrul unor licee cu alta limba de predare.
Se ve de ca HOŢUL striga: prindeţi hoţii!

digital 27-05-2012 - 22:19

adevărul că ungurii sunt primitivi și sălbatici,iar nivelul lor de a procesa,este unul redus și la limită,mișcându-se doar în marje impuse de terți….

Tache 28-05-2012 - 05:47

In timpul ocuparii de catre Ungaria a Ardealului de Nord au actionat trupe de Kommando ale armatei romane, cu incalcarea conventiei de la Geneva. Adica a desfasurat actiuni de terorism.
Noi nu putem sa avem un dublu limbaj, sa sustinem in mod corect, ca actiunile de la Odessa, ale maresalului Antonescu, au fost conforme cu conventia de la Geneva, in ceea ce priveste activitatile teroriste in spatele frontului, si intr-adevar au fost, dupa care sa sustinem ca armata horthista nu avea dreptul sa treaca la represaliile la care a trecut. Pentru ca avea acest drept, dupa conventia de la Geneva.
In timpul ocuparii, trupe specializate in lupte neconventionale de guerilla au actionat impotriva armatei ungare, la ordinul Marelui Stat Major al armatei romane, si la ordinul expres al regelui Carol al-II-lea. A existat o ratiunea politica, de a transforma rusinea in victorie.

BULA 28-05-2012 - 06:39

Parca ai ungur, nu ti se pare ?

BULA 28-05-2012 - 06:41

Parca ai fi…

Tache 28-05-2012 - 07:46

Nu, sunt oltean cu 32 de masele, nu ca tine, olten parlit..

MI-5 28-05-2012 - 08:53

Ba dobitocule.
Trupele de care faci vorbire, actionau pe teritoriul romanesc, furat de bozgori.
Esti un lo fos.

Tache 28-05-2012 - 09:04

Ciu-ciu esti beat ! Sau poate esti tigan ! in ambele situatii esti nedrept !

Ciu Huhu 28-05-2012 - 09:07

Nu-s tigan, inca nu-s beat, sint treaz!

Ciu Huhu 28-05-2012 - 09:08

Nu-mi plac evreii dar nici bozgorii!!!!!

TOM Cc 28-05-2012 - 07:32

adevarul doare ungurilor ????

Tache 28-05-2012 - 08:18

Beeeeeey Tom Cat ! M-am uitat in lung si-n lat, si cred ca te refereai la mine. Nu sunt ungur, sunt un roman RATIONAL !!!
Si sunt si oltean, du-te pe bashica ta !!
Dar nu e bine bey frate, nu e bine !!!!! Numele romanilor este tarat in noroi. Sunt prezentati ca niste dementi extremisti, care nu au niciun fel de repere si se opun lucrurilor de bun-simt in Europa.
Ungurulul este mort demult si era si PREOT CATOLIC !!

MI-5 28-05-2012 - 08:55

Ce preot ba?
era membru al parlamentului maghiar si membru al partidului hortyst.
Iar daca este vorba de preoti, mai aveti un tradator numit laszlo tokes.
tot atat de preot ca si nyiro.

Tache 28-05-2012 - 09:07

OK, faceti ce vreti, dar nu va iesi bine !!!!!!

ANDREI 28-05-2012 - 12:15

Demografiaaaaaa ,vorbe goale adevarate dar …observati prezentul si .veti vedea ce ne asteapta in viitor….

Ciu Huhu 28-05-2012 - 01:17

Cel mai necivilizat si barbar, singeros, monstruos popor din lume sint blestamatii nostrii vecini UNGURI!!!!!

Tache 28-05-2012 - 06:17

Huhule, eu sper ca ne mai asteapta 1000 de ani impreuna cu ungurii, pe acest pamant. Statistic, urmasii tai se vor imperechea cu urmasii lor. Gandeste-te ce vor gandi despre tine !

Ciu Huhu 28-05-2012 - 08:59

Tache, ESTI UNGUR!

Tache 28-05-2012 - 09:05

Nuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!

lica 28-05-2012 - 08:31

Bozgoerete, SEFUL POLITICII EXTERNE , ESTE INSASI SEFUL STATULUI ROMAN, asa cum singur s-a definit la CHICAGO, bisnitarul Traian Basescu zis Hahaila. Daca vreti sa va certati , certativa cu el.

Ciu Huhu 28-05-2012 - 08:49

BARBARUL UNGUR asiatic striga barbarii romani europeni!

Ciu Huhu 28-05-2012 - 11:56

Hotul striga hotii!

luca d 28-05-2012 - 10:32

Trupe de komando? Asta e cea mai mare GOGOMĂNIE. De fapt falsificarea istoriei este tipică ungurilor. Nu au exisat trupe de komando. Există doar o singură „explicaţie” ungurească referitoare la masacrul de la Treznea. Versiunea oficială dată la Budapesta a fost aceea că trupele maghiare care au intrat în comuna Treznea au fost atacate cu focuri de armă de fiica preotului din localitate şi de către alţi localnici, varianta fiind una falsă deoarece există dovezi prin care se demonstrează că masacrul a fost unul premeditat, armata horthystă abătându-se din marşul său pentru a-i ataca pe românii din sat.

Versiunea maghiară este infirmată chiar de către un general ungur, care a intervenit în ultimul moment, diminuând dimensiunea dezastrului şi mustrându-l pe locotenentul Akosi, declarând textual: „Cum aceşti moşnegi, aceste femei şi aceşti copii din braţele mamelor au putut ataca armata? Trebuie să vă fie ruşine pentru cele ce aţi făcut. Aceasta este o ruşine care va rămâne înscrisă pe obrazul armatei maghiare.”
De ce Istoricii unguri, Kelemen Sandor si Szencsi Laszlo, notau în lucrările „Situatia din Ardeal” si, respectiv „Chestiunea ungaro-română”, publicate la Budapesta, la un an de la terminarea războiului: „Comandantii militari în cea mai mare parte au fost de orientare fascist-sovinistă. Cea mai importantă remarcă a comandantilor militari a constat în actiuni de curătire etnică”. La rândul ei „Soldătimea, pătrunsă până în măduva oaselor de teoriile fasciste, odată ajunsă în nordul Transilvaniei a săvârsit atrocităti odioase fată de locuitorii neapărati ai satelor românesti”.
Dacă ar fi fost “trupe de komando” ar mai fi scris cei doi aşa ceva?

Datesh 28-05-2012 - 12:20

Unele calcule indică cifra de 40.000 de români măcelăriţi de către maghiari în1848, Kossuth, liderul închipuitei Ungarii Mari de la 1848, spunea despre relaţiile cu celelalte popoare: “Eu niciodată, dar niciodată sub sfânta coroană maghiară, altă naţiune sau naţionalitate decât cea maghiară nu voi recunoaşte. Ştiu că sunt oameni şi rase de oameni, care vorbesc altă limbă, dar mai mult de o naţiune aici nu este”.

Tot „marele” Kossuth, al cărui portret sigur apare pe covor, a publicat o proclamaţie la 10 octombrie 1848, prin care îi soma în termeni ultimativi şi injurioşi pe români, numindu-i “gunoaie ingrate”, să revină la ordine şi supunere legală”. O altă proclamaţie a lui Lajos Kossuth din 22 decembrie 1848 îl numeşte pe români “mercenari plătiţi”, “hoardă mai josnică decât vita”, “bandiţi valahi”, cerând “exterminarea tuturor duşmanilor”.

Asa ca un fascist .odios …ca asta ar trebuii inmormintat cu onoruri in viziunea maghiara …Sa vorbesti despre „barbaria „guvernului roman….

luca d 28-05-2012 - 12:29

Ziarul „Pesti Hirlap”, la 15 aprilie 1932: „Dacă noi ungurii vom recăpăta Ţara, naţionalităţile vor trebui să se acomodeze, şi se vor acomoda chiar în primele 24 de ore. Nu vom repeta slăbiciunile Ungariei de altă dată. Daco-romanii vor trebui să dispară de pe acest teritoriu!” Până şi marele scriitor maghiar Dezső Szabó a scris astfel: „După orice mare experienţă… reflexul normal al rasei noastre ar fi trebuit să fie o colonizare internă. Cu toate mijloacele posibile trebuie să li se smulgă şi să se adune pământurile românilor la un loc, unde să se strângă sute de mii de familii maghiare, iar pământurile suferinţelor de totdeauna să fie făcute ungureşti”. Se cunoaşte cum au procedat criminalii unguri cu populaţia română lipsită de apărare, ucigând copii, femei, batrâni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult