Acasa InternationalExterne Preşedintele PE: Un vot al ONU pentru Palestina, periculos

Preşedintele PE: Un vot al ONU pentru Palestina, periculos

scris de M.A.
2 afisari

Un demers unilateral palestinian pentru proclamarea unui stat ar putea fi ‘periculos’, a declarat preşedintele Parlamentului European (PE) marţi, cu prilejul unei vizite în Cisiordania, relatează AFP.

Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European

Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European (foto tibet.net)

Nemulţumiţi de lungul impas din convorbirile de pace cu Israelul, palestinienii au lansat o campanie pentru recunoaştere internaţională la Adunarea Generală a ONU din septembrie, transmite Agerpres. Sprijinul european este foarte important pentru un astfel de demers, dar Jerzy Buzek a părut reticent faţă de idee. Şeful PE a declarat la Ramallah că ‘înţelege’ poziţia palestiniană dar a adăugat că ar complica eforturile de pace. Obţinerea păcii prin intermediul negocierilor ar fi ‘excelentă’, ‘dar proclamarea unilaterală poate fi uneori chiar periculoasă’.

Israelul a denunţat decizia şi a cerut palestinienilor să revină la negocierile de pace. Preocupat de posibilitatea că ar putea exista proteste palestiniene în septembrie, Israelul a efectuat marţi un exerciţiu în cadrul căruia s-au simulat tulburări la scară largă, la care au participat sute de poliţişti.

Bentzi Sau, comandant al poliţiei din districtul central, a declarat presei că poliţia este conştientă că o proclamare unilaterală a unui stat palestinian ‘ar putea provoca tulburări de tipul celor pe care le-am văzut în alte ţări arabe vecine’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult