Acasa InternationalExterne Presedintele rus interzice comertul cu armament cu Coreea de Nord

Presedintele rus interzice comertul cu armament cu Coreea de Nord

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Dmitri Medvedev a interzis marti comertul cu arme cu Coreea de Nord printr-un decret ce prevede aderarea Rusiei la sanctiunile Consiliului de Securitate al ONU adoptate in iunie 2009.

Liderul de la Kremlin a interzis tuturor companiilor ruse transportul de arme pe teritoriul Rusiei cu destinatia Coreea de Nord si exportul din Rusia spre Coreea de Nord al oricarui tip de armament, informeaza Agerpres. De asemenea, companiile ruse nu mai pot cumpara arme din Coreea de Nord. In luna aprilie Phenianul a inchis usa negocierilor in sase – SUA, cele doua Corei, China, Rusia, Japonia –  asupra programului sau nuclear. Consiliul de Securitate al ONU a decis la 12 iunie 2009, in unanimitate, sa isi inaspreasca regimul de sanctiuni impotriva Coreii de Nord in replica la testul nuclear al acesteia din 25 mai. In pofida sanctiunilor, Phenianul a efectuat noi tiruri de racheta cu raza scurta de actiune in iulie 2009.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult