Acasa InternationalExterne Preşedintele ungar Pal Schmitt a ratificat noua Constituţie

Preşedintele ungar Pal Schmitt a ratificat noua Constituţie

scris de M.A.
4 afisari

Preşedintele ungar Pal Schmitt, un apropiat al premierului conservator Viktor Orban, a ratificat luni noua Constituţie, adoptată în urmă cu o săptămână de parlament, în pofida criticilor exprimate în Ungaria şi pe plan internaţional, relatează MTI.

Pal Schmitt ratifica noua Constitutie a Ungariei

Pal Schmitt ratifica noua Constitutie a Ungariei

Semnarea Constituţiei, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012, a avut loc la Palatul Sandor, la reşedinţa prezidenţială, şi a fost transmisă în direct de postul public de televiziune ungar şi de câteva canale TV private, transmite Moldpres. În opinia premierului Viktor Orban, faptul că noua Constituţie a fost ratificată într-o zi de Paşte este un semn al destinului.”Dreptul la libertate prevăzut în Constituţie se bazează pe Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Acest lucru demonstrează angajamentul nostru nu doar pentru identitatea noastră naţională, ci şi pentru valorile democratice europene”, a declarat, la rândul său, preşedintele Pal Schmitt.

Parlamentul ungar a adoptat săptămâna trecută, cu votul singurului partid la putere FIDESZ, noua Constituţie, criticată de mai multe state UE, printre care şi Germania.

10 comentarii

Banatanul 26-04-2011 - 16:59

Pe cind si Romania va fi in stare de asa ceva?

Adevarul este ca atita vreme cit capitala Romaniei va fi in vechiul Regat niciodata nu se va intimpla asta. Si atunci ne intrebam ce fel de Crestinism exista in Walahia si Moldova? Romani din Regat nu au fost crestini cu trupul si sufletul niciodata, lor lea convenit jugul otoman adica postura de slugi in care sau tradat uni pe altii infingindusi cutitul pe la spate. Crestinul adevarat pe linga smerenie are si o demnitate proprie a parte in lupta cu natura pe care are datoria sa o ordoneze. Adica societatea umana crestina nu poate fi asociata cu o jungla in care fiecare scuipa pe jos, se comporta in spatiul public de parca nu ar avea nici o lege de respectat si striga animalic unul la celalat, ori toate astea se intimpla in societatea Crestin Romaneasca si sau intimplat dea lungul istoriei in mod constant.
O societate asa zis crestina cu este cea romineasca niciodata Dumnezeu nu este pus la loc de cinste. Viclenia, fatarnicia si spiritul de manipulator pe la spatele aproapelui este o arta, tradarea la romani este mindrie nationala.

Noi Banatenii am avut Patriarhia Banatului inca de pe la 1680 iar cea mai veche Manastire ortodoxa din rominia nu se afla in Moldova ci in Banat este Manastirea Hodos Bodrog din primul mileniu secolele VIII-IX iar documentul care vorbeste de aceasta manastire si vechimea ei la acea data este din anul 1017. In Bucovina Transilvania si Banat au existat peste 200 de manastiri si care datorita unor calugari veniti de la Tirgoviste si care au produs razmerita in partile noastre pe la 1700 autoritatile de atunci au fost nevoite sa traga cu tunul in acele manastiri care au fost umplute cu calugari razvratiti din walahia si nu sau supus somatiilor.
Nu stiu cum cei din sud sunt crestini adevarati cind capul lor numai la razmerita le sta si la indolenta si comoditate dar sa-si foloseasca propria lor minte si vointa in a savirsii lucruri bune si generoase spre a imbunatatii nivelul de viata a propriei lor societati nici sa nu mai vorbim, lor le place viata obscura la limita ori caror legi de moralitate furt, hotie, destrabalare, fatarnicie etc. .
Unde este justetea in fapte?, unde este corectitudine in gindire?, unde este harnicia? unde este politetea celor din vechiul regat? Toate aceste virtuti crestinesti nu au existat si inca nu exista in vechiul Regat.
De aceea demnitatea de Crestin adevarat nu se poate manifesta in Romania de astazi.

Dar ceeea ce este mai tragic toate acestea care au existat in Banat, Transilvania si Bucovina pina in 1918 create de o societate crestina autentica harnica si justa in gindire, dar toate au fost distruse treptat prin navalirea lor in partile noastre. Cind spun Biserica crestina in Banat spun Cea Romano Catolica si ce Ortodoxa, mentionez, ca in Banatul nostru Casa de Habsburg a introdus o lege prin 1700 de interdictie impotriva oricarei biserici potestante iar in Banat nu au existat protestanti numai dupa Rev pasiptista. Si ce bine a fost atunci, iar ortodocsii din Banat si-au capatat demnitatea de crestin numai sub administratia Casei Imperiale de Habsburg si vedeti ce diferenta este intre un Ortodox din Banat si unul din vechiul Regat. Este foarte trist cind ne uitam in spate si vedem atitudinile barbare a crestinilor din vechiul Regat care au abuzat si agresat populatia din Banat dupa 1947 pina in ziua de astazi.

Din pacate acesti asa zisi crestini din Vechiul Regat nu votr fi instare s-al introduca pe Bunul Dumnezei in Constitutia Romaniei. Bine ar fi sa ma insel.

digital 26-04-2011 - 18:52

Romania e in stare de orice!!!!!
ratatii care ne conduc nu sunt!
ar trebui sa scrii mai putin si la object!

Banatanul 26-04-2011 - 19:13

Pai ce care sunt condusi se aseamana cu ratatii care-i conduc.
Cum ii Turcu asai si pistolul.
Scuzele si motivatiile sunt intotdeauna preferate de catre cei comozi si indolenti in locul faptelor cu rezultate concrete.

digital 26-04-2011 - 19:16

da ma banatenene dar macar nu fi curva!!!(nu tu,aia care au vandut iluzii si reforme)

Banatanul 27-04-2011 - 00:07

Domnule digital,

Sa fim seriosi, omul autentic care traieste pe teritoriul Romaniei, adica taranul roman din zonele rurale cind a fost el reprezentat in forul de decizie adica parlamentul tarii si in mod just si in interesul sau a familiei sale de cind sa format Romania Mare? Iti spun eu domnule draga niciodata din anul 1918 pina in anul 2011. Contrazi realitatea.

Cind ma refer la omul autentic nu ma refer la proletarii dezradacinati de astazi din fostele ghetouri muncitoresti (cartierele muncitoresti din mediul urban) ale comunismului si care astazi traiesc ca si in trecut o drama greu de cuantificat. Si asta datorita faptului ca Proletarii nu au alte interese decit cele de natura sindicala adica de turma.

Eu ma refer la acei oameni pentru care viata inseamna familie legata de proprietate de pamint. Cind interesele si vocea acestora sau auzit in sfatul tarii lor, Romania?

Cind vorbesti de iluzii vindute trebuie sa ti seama pentru cine au fost priectate si gindite acele iluzii? numai pt proletari. deci proletarii sunt beneficiarii si consumatorii viselor si iluziilor vindute si nu proprietarii de pamint. De ce vocea ptroprietarilor autentici de pamint NU este lasata sa fie auzita in Romania?

Daca astepti ca turmele de proletari sa decida soarta tarii asteapta mult si bine. Nu intelectualii, nu profesorii si nu muncitorii au simtul bunului mers al economiei.

Acestia sunt doar consumatorii binefacerilor unei societati in care clasa proprietarilor de pamint si clasa proprietarilor de industrie conduc destinele tarii.

pentru Banatanul 27-04-2011 - 05:52

Suntem nebuni ? Raspuns: – Da!

Apa plata este la acelasi pret cu berea .

Branza e mai scumpa decat carnea.
Carnea de pui este mai ieftina decat ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
Portocalele mai ieftine decat merele.
Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
Biscuitii fara ciocolata sunt mai scumpi decat ciocolata.
Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu propriul sambure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decat ceasurile mari.
Hartia nescrisa (A4) este mai scumpa decat hartia gata tiparita.
Vinul este mai ieftin decat strugurii.
Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
Si se mai presupune ca omul este o fiinta rationala…
Si ca o incununare … :
Oamenii neinstruiti sunt mai „scumpi” decat oamenii valorosi care, pentru a supravietui, se „vand” ieftin.

digital 27-04-2011 - 08:42

banatene ti-am spus ca scrii mult!!
te intreb ce a facut pentru sine taranul tau autentic si proprietarul tau de pamant,atunci cand in joc i-a fost soarta?!
nu cumva s-a dus cu *turma* si el,fara sa-i pese ce va urma?1

nu m-ai inteles!daca 100 de ani pierzi pas cu pas ce ai avut,nu cumva esti la fel de neputincios si vinovat in ceea ce ti-ai propus?!doi la mana cine tine agricultura la nivelul pamantului?!o fi cumva turma numita popor?!or fi ratatii de la guvern?!o fi UE?!

Banatanul 27-04-2011 - 18:18

Da domnule Digital,

Intr-o anumita masura pot fi deacord cu dumneata.
Dar pentru ca o societate sa fie organizata pe o temelie dreapta musai trebuia sa aibe 2 clase sociale si asta din tot deauna dar mai ales in zilele noastre:
1) Clasa proprietarilor de pamint;
2) Clasa proprietarilor de industrie;

Dupa Rev pasoptista in Principate aceste doua clase sociale au fost decimate in modul cel mai odios de catre Principele Al. I Cuza. (ceea ce numesc eu astazi clasa prop. de industrie in acele vremuri era clasa proprietarilor de manufacturi si mici ateliere mestesugaresti la acea vreme astfel de activitati nu evoluasera la nivel industrial).

Ambele aceste clase sociale au fost eradicate singeros de colonelul Principe amintit.
In Banat, Transilvania si Bucovina nu au existat astfel de forme violente de eradicare a vreuni clase sociale pina la 1918. Abia dupa primul razboi au fost desfiintate dar nu in modul singeros cum sa intimplat in principate. Aici sa produs o dezmembrare a vechilor familii prin procesul perfid de farimitare a proprietatiilor, iar clasele sociale amintite desi si-au perdut puterea de a mentine echilbrul in societate si un anumit nivel de viziune civica in mentalul colectiv, au reusit sa mai reziste pina in 1945.

Problema astazi se pune in ce masura societatea Romaneasca mai poate sa se reaseze pe cele doua clase sociale dupa istoria din ultimii 200 de ani? Primul pas firesc si imperios necesar este de intabulare a intregii suprafete a tarii in Cadastru Funciar.
Numai astfel se creaza premizele necesare ca in urmatoarele generatii Romania si cetatenii sai sa se poata bucura de binefacerile unei temelii sociale adevarate si drepte si numai pe o astfel de temelie se vor putea valorivica si acumula rezultatul eforturilor individuale in folosul societatii romanesti. Iar societatea civila din Romania va fi o expresie a muncii fiecarui cetatean. Asa cum se intimpla astazi in Ungaria.

Vati pus intrebarea de ce mentalul colectiv din Ungaria este altul decit in Romania?
Ei si in timpul comunismului au avut un Presedinte care venea dintro familie de proprietare de pamint si chiar industrie daca nu ma insel.
De ce in 1956 cetatenii unguri sau Revoltat cind au fost jegmaniti de noul Partid Comunist Maghiar prin acele “cote” sau taxe inumane dupa model Stalinist asa cum si in Romania sa preacticat in aceeasi perioada, iar ei Romani nu sau revoltat?
Stiti in ce aconstat revolta Maghiara? Intro Barbarie este drept. Adica toti comunistii si securistii lor care au fost prinsi au fost injectati cu benzina si au fost spinzurati de picioare cu capul in jos si lasati sa moara de foame. Iar altor mai spre sfirsitul revolutiei din 56 comunistilor si securistilor li sa despicat capul in doua cu securea. Suna ingrozitor nu este asa? Revoluitionarii o parte din ei au reusit sa scape in occident si nui li sa intimplat nimic au chiar organizatii culturale. Insa este important rezultatul Kremlinul sa Cutremurat in fata acestor cruzimi iar Comunismul Maghiar a fost unul foarte blind. Proprietarii de pamint aveau voie sa pastreze pina la 10 ha, au fost ateliere mestesugaresti private iar sociatatea civila din ungarea isi putea pastra acel nucleu de clasa sociala sanatoasa cei drept ascuns dupa perdele legislative.
Vati intrebat cine sunt nationalisti maghiari de astazi, si cei ce formeaza garda Maghiara?
Si ce radacini sociale au acestia? va spun eu Banatanul.
Sunt copii crescuti in familii de proprietari de pamint si industrie din Ungaria. Iar pentru acestia pamintul lor este sfint. Istoria lor de asemenea este propria lor constiinta. Ei nusi permit sa-si inventeze istoria sau sa mutileze constiinta civica Maghiara.
Putem noi oare gasii similitudini ale acestor realitati din societatea maghiara in societatea Romaneasca de astazi. Cu regret va spun ca Nu.
Uitativa la nationalistii romani, la cv tudor si funar niste impostori si cu ce pretentii?
Meditati va rog si la aceasta fata a realitatii

digital 27-04-2011 - 21:13

nici nu trebuie sa gasim similitudini,pentru ca oricum nu le vom gasi.important este sa intelegem greselile facute si sa nu le repetat,dar cum uitam repede s-ar putea sa perseveram,ceea ce si facem,de fapt.
ce ne spui tu ,de fapt,povestesti este un vis pe care nici macar nu-l mai poti visa darmite sa-l retraiesti!!!!!!un sigur lucru cadem de acord:istoria nu poate fi schimbata,asa cum deciziile ne apartin si apasa asupra vietii,cata o mai avem!
in rest,ce discutam pe aici si prin alte parti este doar un exercitiu care ne mai inmoaie filozofia!!!

Banatanul 27-04-2011 - 23:20

Istoria nu se schimba, istoria se repeta.

Romania va redevenii la statutul de Regat intro buna zi iar societatea romaneasca isi va reface o temelie sanatoasa adica cele doua clase sociale mai sus amintite. Fie ca le place sau nu proletarilor si dezradacinatilor de astazi, timpul tace si trece.

De aceea cei ce au dureri de cap si intra in fibrilatie cind aud toate cele de mai sus ar fi bine sa se mai gindeasca o data inainte de a arunca cu noroi si venin. Si sa incerce sa isi caute miormintele parintilor, bunicilor, strabunicilor lor si cite alte mormine fata de care ei au obligatia de a le ingrijii. Prin asta isi vor recistiga dreptul dea fi oameni si asa vor fi tratati ca oameni care isi asuma propria istorie a familiei lor si ca oameni cu identitate. Ceilalti fara de morminte si fara de identitate vor avea un destin in agonie animalica. Imi pare rau pentru incapatinarea lor cu care isi refuza asumarea obligatiilor de asi conserva identitatea familiei lor ratacind cu capurile goale in bataia vintului istoriei.
Cei ce vor venii nu sunt filozofi! Sunt oameni care stiu ce vor. Filozofilor li se va inmuia filozofia asa dupa cum spuneti.

Va doresc o Vizionare placuta istoriei viitorului!

Doamne ajuta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult