Acasa InternationalExterne Preşedinţia cipriotă a UE şi-a propus aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Preşedinţia cipriotă a UE şi-a propus aderarea României şi Bulgariei la Schengen

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

În urma unei întrevederi avute de miniştrii de interne ai celor 3 state, joi, in Luxembour, oficialul bulgar, Țvetan Țvetanov a dat asigurări că aderarea României şi Bulgariei va fi o prioritate pentru preşedinţia cipriotă a UE.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este o prioritate pentru presedintia cipriota a UE, care va incepe pe 1 iulie

La întâlnirea din Luxembourg, cei trei au purtat discuţii pe seama măsurilor specifice ce ar putea contribui la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, după ce preşedinţia UE va fi oferită Ciprului de la 1 iulie. Conform Agerpres, ministrul bulgar de interne a participat şi la şedinţa Consiliului Justiţie şi Afaceri interne ce a avut loc tot joi, 7 iunie, unde s-a întâlnit printre alţii cu comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, o susţinătoare a aderării la Schengen a României şi Bulgariei, dar şi cu miniştrii de interne din state ce s-a opus în primăvara anului 2011, precum Olanda.

De altfel, România şi Bulgaria speră să obţină undă verde pentru aderare la Schengen după alegerile generale din Olanda, din luna septembrie. Autorităţile de la Haga susţin că ar putea să-şi revizuiască poziţia în cazul în care rapoartele pe justiţie pentru România şi Bulgaria care urmează să fie prezentate de Comisia Europeană în iulie vor fi pozitive.

1 comentariu

Dorin C. 08-06-2012 - 21:08

Oare chiar asa sa fie? Va reusi Ciprul sa convinga si sa schimbe atitudinea celor mari din Europa cu privire la Schengen? Eu ma cam indoiesc de „autoritatea” asta a Ciprului. Voi ce ziceti?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult