Acasa InternationalExterne Presiune maximă. Un nou dosar pentru Timoşenko

Presiune maximă. Un nou dosar pentru Timoşenko

scris de M.A.
4 afisari

Presiunea maximă! La Kiev, s-a spart conducta cu dosare pe numele fostului premier Iulia Timoşenko.

Iulia Timosenko in inchisoare

Iulia Timosenko in inchisoare

Condamnată deja la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea unor acorduri cu Rusia prvind gazele naturale, Timoşenko a fost vineri inculpată într-un nou dosar, pentru fraudă fiscală şi deturnare de fonduri în anii ’90., transmite Moldpres, care citează agenţiile de presă internaţionale.

Iulia Timoşenko a fost inculpată pentru ascunderea unor devize în sumă totală de peste 165 milioane de dolari, de deturnarea unor fonduri bugetare şi evaziune fiscală în valoare de 47 milioane de grivne (aproximativ 4,3 milioane de dolari)”, au indicat autorităţi fiscale ucrainene.

Presa de la Kiev a scris săptămâna aceasta că starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat grav în ultima perioadă, ea abia putând să se ridice din pat din cauza unor probleme ale coloanei vertabrale. Medicii penitenciarului unde este încarcerat fostul premier au refuzat să precizeze natura acestor afecţiuni, invocând secretul medical, conform ziarului Segodnia.

În urmă cu şapte zile, Iulia Timoşenko s-a adresat, pentru un scurt moment, susţinătorilor săi de la fereastra celulei sale din Kiev, cerându-le să fie liniştiţi. “Fiţi liniştiţi, dragii mei, totul va fi bine!”, a strigat Iulia Timoşenko, al cărei chip zâmbind abia s-a văzut din spatele gratiilor ferestrei celulei sale. Ea le-a făcut cu mâna şi le-a trimis sărutări câtorva zeci de susţinători care strigau “Libertate pentru Iulia” în faţa centrului de detenţie de la Lukianivski, unde fostul premier ucrainean este închis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult