Acasa InternationalExterne Primar francez: Romania incearca sa scape de romi

Primar francez: Romania incearca sa scape de romi

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Tarile ca Romania profita de principiul liberei circulatii pentru a se debarsa de populatiile pe care nu le mai vor si trebuie constranse sa respecte si sa aplice dreptul european, sustine Gerard Caudron, primarul unei localitati din nordul Frantei, Villeneuve-d’Ascq, in apropiere de Lille, referindu-se la romi.

Intrebat daca libertatea de circulatie in UE trebuie regandita, primarul a declarat ca posibilitatea de a se deplasa liber este “un progres”, sub conditia ca aceasta sa fie “voluntara, nu din cauza saraciei, dictaturii sau integrismului”, relateaza publicatia La Voix du Nord, in editia electronica, citata de Mediafax. “Trebuie sa se actioneze asupra cauzelor, sa se vada de ce fug oamenii”, a declarat el, oferind ca solutie aplicarea normelor europene, care apara minoritatile, in tarile de origine.

“Aceste tari, ca Romania, abunda in subventii, toate sunt eligibile pentru creditele din Obiectivul 1 (eradicarea saraciei extreme si a foametei, n.red.). In loc de asta, ele profita de principiul libertatii de circulatie pentru a se debarasa de populatiile pe care nu le vor. Trebuie constranse sa respecte si sa aplice dreptul european”, a declarat el. Caudron considera, de asemenea, ca Uniunea Europeana “trebuie sa le poata impune tarilor sa integreze comunitatile de romi pe teritoriul lor natural”. “Nimeni nu a impiedicat niciodata deplasarile naturale. Trebuie actionat asupra cauzelor acestor exoduri. Nu exista o solutie care sa ia in considerare ansamblul acestor date”, a conchis el.

0 comentariu

f.f. 16-04-2010 - 00:22

O prezentare demna de sectia agrara a unei gazete de judet !

corida 16-04-2010 - 06:45

Nenea! Ia plimba-te matale prin America si nu ne mai da lectii. De unde stii ca arata ca o sectie agrara a unei gazete de judet? Acolo ai lucrat matale mai mult si acum incerci sa te adaptezi la presa centrala? Greu la Bucuresti! Nu-i asa?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult