Acasa InternationalExterne Principala rută de aprovizionare a SI spre Turcia a fost întreruptă

Principala rută de aprovizionare a SI spre Turcia a fost întreruptă

scris de S. P.
16 afisari

Principala rută de aprovizionare a organizației jihadiste Stat Islamic (SI) între Siria și granița turcă s-a întrerupt după încercuirea totală vineri a orașului Minbej (nord), o lovitură dură pentru cea mai temută organizație jihadistă din lume, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

MinbejUltima rută care leagă Minbej de granița turcă a fost întreruptă vineri dimineață de Forțele Democratice Siriene (FDS)’, o coaliție arabo-kurdă susținută de Washington, a anunțat Rami Abdel Rahman, director al OSDO. Minbej a fost un punct important pe principalul drum de alimentare al SI între Turcia și fieful grupării de la Raqqa (nord). Organizația jihadistă mai controlează o zonă de la graniță și drumuri secundare spre Turcia, dar accesul spre acestea este mai periculos și mai dificil.

În ultimele zile, această alianță arabo-kurdă, susținută de atacurile coaliției conduse de SUA, a reușit să întrerupă drumul ce leagă Minbej de un alt punct de trecere din Jarablos, mai la nord, prin care treceau în special oamenii, armele și banii SI. ‘Pentru ca jihadiști să ajungă din Raqqa la granița turcă, ei trebuie să treacă de acum printr-o rută mai periculoasă din cauza proximității trupelor regimului sirian și bombardamentelor ruse’, a indicat Abdel Rahman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult