Acasa InternationalExterne Prioritatea Statelor Unite – pastrarea locurilor de munca

Prioritatea Statelor Unite – pastrarea locurilor de munca

scris de Ziua Veche
2 afisari

Presedintele american Barack Obama a declarat in cadrul primului sau discurs despre starea natiunii ca pastrarea si crearea de noi locuri de munca reprezinta principalul obiectiv al mandatului sau. Potrivit BBC, liderul de la Casa Alba sa axat in principal pe problemele interne, cum ar fi economia si reforma sistemului de sanatate, fiind mai rezervat in privinta chestiunilor de politica externa. 

In deschiderea discursului, Barack Obama a afirmat ca “in 2010 locurile de munca trebuie sa fie tinta numarul unu”, deoarece americanii au fost afectati de actuala criza economica si au nevoie urgenta de sprijin din partea autoritatilor. Referindu-se la dezechilibrele bugetare din ce in ce mai ingrijoratoare, presedintele a precizat ca va recomanda in proiectul de buget pentru anul 2011, inghetarea cheltuielilor publice in urmatorii trei ani la nivelul din 2010, fapt care ar generea economii de zeci sau chiar sute de miliarde de dolari. Obama a luat apararea reformei sistemului de sanatate initiate de administratia sa si a controversatelor credite acordate de stat pentru salvarea unor banci, suportate de contribuabili, sustinand ca aceasta a fost o masura necesara salvarii economiei.

Suplimentarea trupelor americane din Afganistan

In privinta chestiunilor de politica externa, laureatul premiului Nobel pentru pace a subliniat necesitatea continuarii luptei impotriva terorismului si a vorbit de cresterea numarului soldatilor din Afganistan, amintind aici si sprijinul de care se bucura Statele Unite din partea aliatilor internationali. Obama a apreciat ca amenintarea armelor nucleare este “poate cel mai grav pericol care ii pandeste pe americani” si a amenintat Iranul cu inasprirea sanctiunilor in cazul continuarii programului nuclear. Liderul de la Casa Alba a amintit si de relatiile cu Rusia, afirmand ca Washingtonul si Moscova sunt pe cale de a finaliza negocierile privind semnarea unui nou acor de reducere a aresenalurilor nucleare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult