Acasa InternationalExterne Problema minorităţilor: Întâlnire România-Serbia organizată de OSCE

Problema minorităţilor: Întâlnire România-Serbia organizată de OSCE

scris de M.A.
5 afisari

Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale, Knut Vollebaek, lucrează la organizarea unei întâlniri între România şi Serbia asupra monitorizării punerii în aplicare a Protocolului privind Drepturile Minorităţii Române din Serbia.

Romania SerbiaConsilierul comisarului OSCE Lars Hansen nu a putut confirma o informaţie publicată de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti potrivit căreia s-a convenit ca întâlnirea dintre România şi Serbia să aibă loc la începutul lunii iunie la Haga, , transmite agenţia Tanjug. Hansen a spus că există contacte între Bucureşti şi Belgrad pentru stabilirea datei şi locului de desfăşurare a reuniunii, transmite Agerpres.

Potrivit unor rapoarte de la Bucureşti, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu şi Vollebaek au propus Serbiei să organizeze o reuniune asupra implementării protocolului la începutul lunii iunie la Haga.

Protocolul privind Drepturile Minorităţii Române din Serbia a fost semnat la 1 martie la Bruxelles, sub presiunea României, care şi-a condiţionat consimţământul pentru a i se acorda Belgradului statutul de candidat la UE cu respectarea drepturilor minorităţii române din Serbia, aminteşte Tanjug.

1 comentariu

Daniel 22-05-2012 - 14:51

Ce îmi place când se mişco lucrurile în direcţia potrivită şi pozitivă poporului! La fel şi cu ACTA şi cu legea limbii române în instituţiile statului.
Mai vrem de unde au venit astea! 😉

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult