Acasa InternationalExterne Procesul în care Donald Trump este acuzat la viol a început la un tribunal din Manhattan

Procesul în care Donald Trump este acuzat la viol a început la un tribunal din Manhattan

scris de Misu Andrei
51 Afisari

Selecția juraților în cadrul procesului civil deschis de o jurnalistă împotriva fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, pe care îl acuză de viol, a început marți, 25 aprilie, la un tribunal federal din Manhattan, New York, relatează BBC.

E.Jean Carroll, 79 de ani, fostă jurnalistă a revistei Elle, îl acuză pe Donald Trump că a violat-o într-o cabină de probă a unui magazin din Manhattan, la mijlocul anilor 1990.

Trump, în vârstă de 76 de ani, respinge acuzațiile despre care spune că sunt o „născocire” a jurnalistei în scopul de a-și promova cartea de memorii, de altfel subiectul unui alt proces deschis împotriva fostului președinte american.

În apărarea sa,Trump a mai spus că jurnalista nu este „genul lui de femeie”.

Caroll susține că agresiunea a avut loc într-o cabină de probă a unui magazin unde cei doi s-au întâlnit întâmplător, după ce Trump i-ar fi cerut sfatul în privința unor articole de lenjerie intimă pe care le cumpăra pentru o altă femeie.

Caroll susține că nu a mers la poliție din cauza șocului și a faptului că nu a dorit să se considere victima unui viol, dar că le-a mărturisit agresiunea unor prietene. Acestea urmează să depună mărturie la proces.

Procesul are loc după ce Caroll, care a lansat public acuzațiile în 2019, a profitat de o nouă lege dată de statul New York care permite victimelor unui abuz să intenteze proces chiar dacă în mod normal fapta s-a prescris.

Donald Trump nu este obligat să participe la proces, iar avocații jurnalistei au spus că nu intenționează să-l cheme pe Trump ca martor.

Procesul ar putea dura între una și două săptămâni.

Trump, favoritul republican la alegerile prezidențiale din 2024, a fost recent pus sub acuzare în legătură cu plățile făcute către o vedetă porno. Trump a pledat nevinovat pe 4 aprilie, după ce s-a predat unui tribunal din New York.

Trump este subiectul mai multor anchete penale, fiind cercetat pentru rolul său în atacul susținătorilor săi asupra Capitoliului, interferența în alegerile prezidențiale din statul Georgia și mai recent în legătură cu documente guvernamentale secrete recuperate de la reședința sa din Mar-a-Lago.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS